Ufuk Cuman

Ufuk Cuman - Beeld: D66 Bergen op Zoom

Ufuk Cuman is in 2010 lid geworden van D66 en sinds 2014 zit hij in de gemeenteraad van Bergen op Zoom. Eerst als woordvoerder Ruimtelijke ontwikkeling, economie en duurzaamheid. In 2021 is hij benoemd als fractievoorzitter.

  • 31 jaar
  • Bergen op Zoom
  • Hij/hem

60 jaar geleden is mijn opa naar Nederland gekomen voor een betere toekomst. Zijn mentaliteit was er een van weinig praten, hard werken en na een paar jaar terugkeren. Eenmaal in Nederland veranderden zijn plannen. Zijn kinderen moesten naar school gaan in Nederland. Dat was de sleutel voor een betere toekomst. Als kleinkind van een gastarbeider, ben ik opgegroeid in een land waar ik alle kansen heb gekregen om mezelf te ontwikkelen.

Waar ik nu sta, zegt minder over mijn vaardigheden en talenten. Het zegt meer over de kansen die ik heb gekregen van mijn ouders en het land waar ik ben opgegroeid. De reden waarom ik mezelf voor de publieke zaak inzet gaat minder over mij. Het voelt meer als een verplichting aan de voorgaande generaties om de kansen die ik voorgeschoteld heb gekregen, ook te kunnen bieden aan de volgende generaties.

Ik ben Ufuk Cuman, de fractievoorzitter van D66 Bergen op Zoom. Ik zit sinds 2014 in de gemeenteraad en ben vorig jaar benoemd tot fractievoorzitter. Ik ben afgestudeerd als bestuurskundige en heb daarna een master gedaan in Publiek management met als specialisatie Politiek, Beleid en Management. Mijn nieuwsgierigheid naar hoe bestuurlijke processen werken heeft er toe geleid dat ik de politiek in ben gegaan.

Als u de berichten in de media heeft kunnen volgen dan bent u wellicht wel op de hoogte van wat deze uitdagingen zijn. De gemeente staat er financieel niet goed voor. Dat komt uiteraard door grote debacles uit het verleden en het op te grote voet leven, maar het grootste probleem van de Bergse politiek is dat er geen standvastige keuzes gemaakt kunnen worden. Veel wordt vooruit geschoven.

Waar gaan wij ons voor inzetten?

Grote veranderingen en successen bereik je met kleine stappen. De situatie waarin we in zijn beland is ook niet van vandaag of gisteren. In ons verkiezingsprogramma presenteren wij niet alleen oplossingen voor de aankomende periode. We presenteren een plan hoe wij de gemeente het beste kunnen overdragen aan de volgende generaties. Dat vraagt om offers, maar ik geloof er in dat als je transparant bent naar de burger en goed luistert je vooruitkomt.

We willen het volgende bereiken:

  • Een groene stad met ruimte voor wonen en bedrijven.
  • Een sociaal en eerlijke stad waar iedereen zichzelf kan zijn.
  • Een veilige stad waar u zich thuis voelt.
  • Een stad die financieel gezond is met een goede gemeentelijke dienstverlening.