Vrij van zorgen over het klimaat en de natuur

Beeld: D66 Berg en Dal

Hoe vrij ben je als je je zorgen maakt over het klimaat? Over hoe schoon de lucht is die je inademt? Over het waterpeil in Rijn en Waal en de kwaliteit van ons zwemwater? Over winters waarin niet meer geschaatst kan worden en zomers waarin onze bossen en akkers verdrogen? In de hele wereld staan mensen op voor een wereld zonder dit soort zorgen. Zij vragen de politiek om meer dan woorden. Zij vragen om daden voor een schonere aarde.

Voor daden is geen verdeeldheid, maar samenwerking nodig, ook in Berg en Dal. Voor grote keuzes die niet iedere paar jaar veranderen.

Na het Parijsakkoord, de historische klimaatwet van politieke partijen van links tot rechts en een klimaatakkoord, is het tijd voor daden. We isoleren onze huizen, voorzien ze van zonnepanelen op daken en gevels en kiezen voor energieopwekking door zon en wind. 

Samen zetten we koers naar een duurzaam en nóg mooier Berg en Dal. We werken aan een toekomst vrij van zorgen en zorgen dat iedereen mee kan doen.

Samen met inwoners, ondernemers en leden hebben we nagedacht en gesproken over onze ideeën voor de toekomst. In het verkiezingsprogramma lees je deze plannen waarmee we de komende jaren aan de slag willen gaan.

Je bent pas vrij als iedereen dat is. D66 gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft.