Maud Heldens

Maud Heldens - Beeld: D66 Rijk van Nijmegen

D66 past bij Berg en Dal, waar groen en duurzaamheid belangrijk worden gevonden. Waar Europa om de hoek ligt en waar ze houden van doorpakken.

  • 37 jaar
  • Venray
  • Groesbeek
  • Zij/haar

Nog niet zo lang geleden ben ik komen wonen in de prachtige gemeente Berg en Dal, in Groesbeek. Ik geniet van het groen, de bossen en de weilanden, van de relatie met buren en dorpsgenoten, de voorzieningen en de cultuur. Met de stad om de hoek is het hier heerlijk wonen! Actief zijn binnen D66 vind ik een mooie manier om bij te dragen aan een fijne, duurzame en innovatieve leefomgeving, op alle fronten.

Mijn specialisme ligt door mijn werk bij cultuur en onderwijs, immigratie is een onderwerp dat me ook na aan het hart ligt.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De Groesbeekse bossen rondom de Wolfsberg en de spoorkuil. Heerlijk om te struinen en steeds weer nieuwe paden te ontdekken.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Berg en Dal grenst aan Duitsland, ik vind verbindingen met de buren en ook met Europa eigenlijk vanzelfsprekend. Net als het groen en het duurzame karakter wat daar bij komt kijken. Daar moeten we zorg voor blijven dragen en op inzetten.
Berg en Dal is in trek bij toeristen en recreanten, en dat snap ik heel goed. We moeten goed meedenken met ondernemers en tegelijkertijd belangrijke elementen niet uit het oog verliezen.

Wat betekent D66 voor jou

Ik ben actief geworden bij D66 omdat oprechtheid, doorpakken, eerlijkheid, vrijheid en duurzaamheid belangrijke kernwaarden zijn voor mezelf, maar ook voor de lokale politiek. De slogan ‘Laat iedereen vrij, maar niemand vallen’ past bij mij: iedereen moet zichzelf kunnen zijn en moet kunnen vertrouwen op ondersteuning wanneer dat nodig is.