Zorg, gezondheid en sport

N70 Trail Run - Beeld: D66 Berg en Dal

Een vrije samenleving begint bij een goede gezondheid. Als je niet gezond bent, dan word je zoveel mogelijk geholpen, zodat ook jij zoveel mogelijk vrij kunt zijn. Door de coronacrisis beseffen we meer dan ooit: goede, toegankelijke en betaalbare zorg is letterlijk van levensbelang. 

D66 gaat voor een gezond Berg en Dal met aandacht voor preventie om zoveel mogelijk gezondheidsproblemen te voorkomen. Schone lucht, goed werk, voldoende sporten en geestelijke gezondheid zijn het startpunt van een gezond leven. Bij een gezonde gemeente komt ook iedereen op zijn of haar manier aan voldoende beweging toe en zijn er sterke (sport)verenigingen.

Voorkomen dat mensen ziek worden is ten slotte het beste medicijn voor een vrije samenleving. 

Laat iedereen vrij, maar niemand vallen. D66 stimuleert zelfredzaamheid van inwoners en investeert in het versterken van de eigen regie van de zorg. Maar voor wie de nood het hoogst is, moet de gemeente als eerste klaar staan. Simpel en snel. Een eenzame oudere zonder financiële reserves moet dus bovenaan het lijstje staan voor hulp. Voor kinderen bieden we zorg en ondersteuning dichtbij, waarbij we het hele gezin en netwerk van het kind actief een rol geven. 

Samen met inwoners, ondernemers en leden hebben we nagedacht en gesproken over onze ideeën voor de toekomst. In het verkiezingsprogramma lees je deze plannen waarmee we de komende jaren aan de slag willen gaan.

Je bent pas vrij als iedereen dat is. D66 gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft.