Vrij bewegen door heel Nederland

De Zevenheuvelenweg - Beeld: D66 Berg en Dal

In een vrij land wil je je vrij bewegen. Makkelijk, schoon en betaalbaar van je familie, naar je werk, naar school en naar je vrienden reizen. Op 93 vierkante kilometer Berg en Dal willen we veel. We willen er wonen, werken, leren, reizen en van de natuur genieten.

D66 wil dat iedereen zich in Berg en Dal vrij kan bewegen. Wil je met de fiets? Dan zijn er goede fietspaden naar je werk en naar school en zijn er voldoende fietsenstallingen bij de bushaltes en oplaad mogelijkheden voor elektrische fietsen.

Wil je met de auto? Ook dat kan, want we investeren in oplaadpunten voor elektrische auto’s. Zwaar vrachtverkeer laten we vervangen door uitstootvrije elektrische bezorgauto’s en -scooters.

Vuile manieren van reizen gaan we ontmoedigen. We stimuleren inwoners om voor korte afstanden de fiets in plaats van de auto te nemen. In het bijzonder willen we kinderen stimuleren om te voet of op de fiets naar school en naar hun (sport)vereniging te gaan. We willen dat schoolroutes veilig zijn en dat de omgeving van de school veilig is.

Samen met inwoners, ondernemers en leden hebben we nagedacht en gesproken over onze ideeën voor de toekomst. In het verkiezingsprogramma lees je deze plannen waarmee we de komende jaren aan de slag willen gaan.

Je bent pas vrij als iedereen dat is. D66 gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft.