D66 positief over wijkuitvoeringsplan Pittelo

Een groot compliment aan iedereen in dit huis, maar ook aan alle externe partijen /organisaties die hebben bijgedragen aan dit wijkuitvoeringsplan.

Ik heb in mijn carrière al tig van zulke plannen -van andere gemeenten- in mijn mailbox gehad en beste collega raadsleden, deze springt er met kop en schouders boven uit.

Fijn dit vervolg: een uitvoeringsplan aan de hand van de wijkagenda. Want dat geeft voor alle partijen duidelijkheid.

Er staat in het plan per thema de diverse opdrachten met daarbij wie de trekker is. Iedereen kan aan de slag. Onderstaand lees je onze bijdrage.

Veiligheid gevoel in wijk

Tijdens consulterend spraken we over het onveilige gevoel in wijk. Een goede discussie met elkaar. Waarbij we meer willen in zetten en aandacht schenken over waar bewoners zich zorgen over maken.

Wat tijdens het consulterend door onze fractie nog is meegegeven is de aanpak van het wijkcentrum en vooral de uitbreiding van de keuken. Met de vergrijzing in het vizier is het een bittere noodzak dat dit zo snel mogelijk wordt uitgevoerd, zelfstandig kunnen blijven wonen en gezamenlijk kunnen eten in het buurthuis.

Niet alleen blijven schrijven, maar actie!

Onze fractie heeft ook nog wel een kritische noot. Elk 2 jaar willen we het wijkbeeld actualiseren en dat er een herijking van de wijkaanpak plaats vindt.

We weten dat de tijd snel gaat. D66 wil graag dat we niet alleen blijven schrijven, maar ook daadwerkelijk aan de slag gaan. Want dat heeft de wijk nodig én de inwoners hebben dit dik verdiend. Dit na veel gepraat en informatie te hebben verzameld en ingebracht.

Betrokken blijven bij de ontwikkelingen

En ondanks de toezegging dat de raad regelmatig wordt geïnformeerd. Hierbij het voorstel om de Raad te betrekken als er iets gevierd kan worden of te informeren als het ergens niet lekker loopt.