Dit zijn onze standpunten

Beeld: Marcel Jurian de Jong

Assen, een stad waar je blij van wordt!
Het motto van D66 Assen.

Assen, een stad waarin jong en oud, van ver of van hier, zich prettig en welkom voelt.
Assen, een stad met grote ambities en voor vele vormen van vertier.

Assen, een stad om trots op te mogen zijn!

D66 Assen heeft afgelopen jaren laten zien waar het voor staat. We zijn een pragmatische partij die gelooft in kansen en mogelijkheden, innovatieve ideeën naar voren brengt en dit ook weet te realiseren.

We tonen lef en steken de handen uit de mouwen. Eind 2019 namen we onze verantwoordelijkheid door weer mee te besturen in het college van burgemeester en wethouders. 
 
De wereld om ons heen verandert sneller dan ooit tevoren. Assen moet sneller verduurzamen en zijn steentje bij dragen aan het tegengaan van klimaatverandering. De woningnood is hoog en dat vraagt om de schaarse ruimte in de stad slim in te zetten. Behalve goed wonen willen Assenaren ook wandelen in het groen, sporten, dat de kinderen goed onderwijs kunnen volgen, koffiedrinken op een terras na het winkelen in onze prachtige binnenstad en goede zorg krijgen als het nodig is.

In ons programma lees je onze visie voor Assen, de stad van morgen en belangrijker nog van overmorgen. De toekomstige fractie gaat zich hier de komende vier jaren voor inzetten.