Ook in de politiek geldt: speel op de bal, niet op de man

Een paar dagen geleden viel de Wijkse SP de Wijkse VVD aan, omdat de VVD het lef had tegen het vuurwerkschade-plan van wethouder Marchal te zijn. Helaas wel door op de man te spelen.

Een beetje vuurwerk in het debat kan leuk zijn. De VVD heeft een lekker rechts standpunt ingenomen in deze kwestie. Duidelijk, en daarmee haal je nog eens de Telegraaf. Ik was ook gebeld door een Telegraaf-verslaggever. Maar met zo’n genuanceerd D66-standpunt als “ik vind het prima als de wethouder eens wat probeert, al betwijfel ik of het werkt” kom je natuurlijk niet in de krant 🙂

De SP kon het niet laten vervolgens VVD’er Sybren van der Velden ook persoonlijk aan te vallen. Onnodig, vertel gewoon waarom jouw idee het beste is. Gekat en geharrewar is iets wat kiezers alleen maar maar meer afkerig maakt van de politiek.

Doelen bereiken

Groenlinks-wethouder Wil Kosterman heeft al aangegeven dat ze graag met deze SP, en met de PCG, verder wil in de volgende raadsperiode. Want dat zijn bekende gezichten. Dat nog niet bekend is wat deze partijen willen is blijkbaar niet belangrijk.

Op dit moment heeft alleen nog D66 haar verkiezingsprogramma gepresenteerd. We zullen kijken met welke partijen we het meeste uit ons programma kunnen bereiken. Het helpt wel als een partij open staat voor verandering, want alleen “meer van hetzelfde” willen we niet.

Rijk van Geijtenbeek, fractievoorzitter