Marijke Dekker

Bekijk Marijkes korte video

Marijke Dekker - Beeld: Marijke Dekker

Iedereen telt mee!

 • 60 jaar
 • Utrecht
 • Wijk bij Duurstede

Laat iedereen vrij, maar niemand vallen. Die slogan is Marijke uit het hart gegrepen. Vrijheid, échte vrijheid om je mening te geven, te zijn wie je bent, te houden van wie je wilt, kansen te pakken. Het is de wereld waarnaar zij streeft. Gelijke rechten en kansen voor mannen én vrouwen, ongeacht ras, geloof of leeftijd. Gelijke kansen op onderwijs, zorg, wonen en werken.
 
Vrijheid betekent in haar ogen ook niemand laten vallen, naar elkaar omzien. Een sociaal vangnet en elkaar helpen dus. En liever nog: proberen problemen te voorkomen.
 
Optimaal onderwijs en betaalbaar wonen
Marijke zet zich in voor optimaal onderwijs in gezonde, veilige, brede scholen, goede gezondheidszorg (ook jeugdzorg en ggz), een vitale, bruisende gemeente met een prima ondernemersklimaat en betaalbaar wonen, met zoveel mogelijk behoud van groen en het landelijke karakter van Wijk bij Duurstede.  
 
Sociaal domein
Ook in het sociaal domein hoopt Marijke een steentje te kunnen bijdragen. Voorbeelden? Een goed minimabeleid, schuldhulpverlening, ondersteuning mantelzorg en participatiemogelijkheden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En natuurlijk het project Scheiden zonder Schade, een initiatief uit 2021 van VVD en D66, dat gericht is op het voorkomen van veel leed bij (v)echtscheidingen, vooral voor de betrokken kinderen.
 
Wie is Marijke?
Marijke woont in Wijk bij Duurstede, is getrouwd met Karel, en moeder van Monique, Jeroen en Angela. Na haar studie commerciële economie is zij werkzaam geweest als salesmanager, ontwikkelaar van ICT-trainingen, trainer en consultant. Op dit moment werkt zij als freelance journaliste en tekstschrijfster. Al van jongs af aan heeft ze een passie voor schrijven, fotografie en politiek. Verder is zij enthousiast, nieuwsgierig, gek op lezen, sociaal betrokken en breed geïnteresseerd.
 
Sinds juli 2019 is Marijke lid van de steunfractie.

Lievelingsplek in je gemeente

Een lievelingsplek? Voor mij is de gemeente één grote lievelingsplek! Ik word gelukkig van een cappuccino bij De Engel, een ijsje bij Verheggen, theater Calypso, de Markt met de pomp en de grote kerk, de Mazijk, kasteel Duurstede, de molen Rijn en Lek (nee, niet die van Ruisdael!), de haven met de Lekkodagen, uitwaaien op de dijk, de veerpont, de indrukwekkende geschiedenis van Dorestad en bisschop David van Bourgondië, de kersenboomgaarden en het kersenmuseum in Cothen, wandelen langs de Kromme Rijn en de prachtige natuur en kastelen rond Langbroek.
Ik ben oprecht verliefd op Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek!

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

 • Optimaal onderwijs.
 • Een schitterende, groene, historische, levendige, bruisende gemeente, waar we omzien naar elkaar.
 • Een gemeente waar het goed wonen is.

Wat wil jij als raadslid veranderen?

 • Nieuwbouw van gezonde, veilige, duurzame, brede basisscholen (of integrale kindcentra), met voorrang voor De Wegwijzer, De Windroos en De Werkschuit. Deze scholen zijn inmiddels verouderd, hebben onvoldoende ventilatie, lekkende daken en overstromende toiletten.
 • Betaalbare woningen, vooral voor starters en senioren.
 • Gelijke rechten en kansen, en respect voor iedereen.
 • Daadwerkelijke participatie door inwoners.
 • Openheid, transparantie en samenwerking.