Suzanne van Egmond

Suzanne van Egmond - Beeld: Suzanne van Egmond

Vrijheid in verbondenheid

  • 39 jaar
  • Wijk bij Duurstede

Vorig jaar ben ik teruggekeerd naar het mooie Wijk bij Duurstede. Ik ben hier veilig en gelukkig opgegroeid en heb me altijd vrij gevoeld in, en verbonden gevoeld met, deze bijzondere plek en haar inwoners. 
 
Ik ben lid geworden van D66 omdat sterk, duurzaam, zelfstandig en sociaal voor mij kernwaarden zijn die van toepassing zijn op zowel mens als partij voor een optimaal functionerende samenleving. 
 
In mijn werk als omgevingsmanager voor de gemeente Utrecht zorg ik voor het zo goed mogelijk inpassen van het project Merwede in de stad. In gesprek met huidige en toekomstige bewoners ontwikkel ik oplossingen die bijdragen aan de kwaliteit van dit gebied.
 
In mijn vrije tijd ga ik graag op pad, ben ik het liefst onder de mensen, in het theater of een fijne horecazaak, maak ik graag kleding, speel ik een potje tennis (liefst dubbel), schrijf ik dingen, lees ik andere (betere) dingen en begin ik binnenkort weer met een opleiding. 

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Ik loop graag langs het water van de Lek, waar zoveel gebeurd is, al sinds de tijd van de Romeinen! Die energie zie en voel je stromen op deze plek.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

We moeten echt serieus aan de slag met de energietransitie. No time to waste. Maak ruimte voor groen; zet in op fiets, ov en elektrisch rijden; voorkom en bestrijd hittestress; bouw doordacht en gebruik wat er is.
 
Als er wordt gebouwd (wat moet!) kijk dan naar andere woonvormen. Betrek bewoners en verkoop je huid duur aan ontwikkelaars!

Wat zijn drie zaken die jij belangrijk vindt?

  • Buiten: groen, sport & spelen
  • Behoud en ontwikkeling van creativiteit & ondernemerschap
  • Fijn en veilig wonen