Marie-Rose van Lieshout

Marie-Rose van Lieshout - Beeld: Marie-Rose van Lieshout

Goede gezondheidszorg en goed onderwijs voor iedereen

  • 60 jaar
  • Wijk bij Duurstede

Bij mijn allereerste bezoekje aan Wijk bij Duurstede was ik op slag verliefd op het mooie stadje aan de Lek. Dat de vader van ‘mijn’ kinderen en ik hier wel wilden wonen, was meteen duidelijk. Met haar landelijke karakter en sfeervolle binnenstad zag ik een ideale plek om onze drie kinderen groot te laten worden. Met dankbaarheid kan ik zeggen dat dit gelukt is.
 
Zorgprofessional
Ik ben al jaren werkzaam in de eerstelijns zorg in Wijk bij Duurstede. Samen met andere zorgprofessionals en professionals uit het sociale domein onderzoeken we waar en hoe we elkaar kunnen versterken. 
 
Roeien met de riemen die je hebt
Als fysiotherapeut, maar zeker ook als burger, vind ik het heel belangrijk om zorg te dragen voor de mensen om mij heen. In mijn werk wijs ik mensen vaak de weg hoe ze weer kunnen roeien met de riemen die ze hebben. Ik vind het van wezenlijk belang dat iedereen vanuit vrijheid mee kan doen op de manier die hem of haar past.
 
Openheid, eerlijkheid en respect
Openheid, eerlijkheid en respect voor iedereen zijn voor mij centrale waarden. Iedere burger, en ook de gemeente, heeft rechten en plichten die naar draagkracht ingevuld moeten worden. Op die manier kan iedereen meedoen en valt er niemand.
 
Zorg en verantwoordelijkheid 
Vanuit een diep verlangen een steentje bij te dragen aan een maatschappij waarbij vanuit gelijkwaardigheid en vrijheid zorg en verantwoordelijkheid voor elkaar gedragen wordt, ben ik weloverwogen lid geworden van D66. Onderwijs en gezondheid zijn belangrijke basisvoorwaarden, die voor iedereen, ongeacht afkomst, leeftijd, geslacht of geaardheid, vrij toegankelijk moeten zijn.
 
Samenspraak achterban
Bij D66 vind ik dit terug, wordt er in samenspraak met de achterban een lijn uitgezet en met oog voor het geheel deelgenomen aan het politieke speelveld. Ik wil mij graag inzetten voor een gezonde woon- en werkomgeving, optimaal onderwijs, goede gezondheidszorg (inclusief GGZ en jeugdzorg) en vooral ook preventie zodat problemen voorkomen worden. En als die er dan toch zijn, een goed, sociaal vangnet.
 
Privé
Ik houd van mensen (vooral van mijn levensgezel Frank), tuinieren, lezen, lekker koken en eten, dansen, wandelen, fietsen en kamperen.

Lievelingsplek in je gemeente

Er is niet één specifieke plek, maar ik word gelukkig als ik langs verschillende wegen naar mijn werk in de binnenstad loop. Door het schapenweitje bij de oude Boomgaard met haar rust en eenvoud, het kasteelpark of heerlijk uitwaaien op de dijk of ‘s avonds nog een blokje om…

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Goed onderwijs verder ontwikkelen. 
Een prachtige gemeente met een gezond leefklimaat waar het goed wonen is voor mensen van alle leeftijden.
Samenwerking met andere gemeenten versterken. 

Wat wil jij als raadslid veranderen?

  • De wijze van samen tot een gedragen beslissing komen eens onder de loep nemen. Hoewel ik geen ervaring heb op dit vlak, lijkt het erop dat ook de wijsheid van de minderheid een grotere rol toebedeeld kan worden. 
  • Goede gezondheidszorg en preventie (door)ontwikkelen.