Rijk van Geijtenbeek

Rijk van Geijtenbeek - Beeld: Michel Nauta

Liberaal en sociaal

  • 56 jaar
  • Amerongen
  • Wijk bij Duurstede
  • Hij/hem

Rijk van Geijtenbeek woont sinds 1993 in Wijk bij Duurstede. Met zijn vrouw, twee kinderen en een hond. Hij is sinds 2002 lid van D66.

In het bestuur van de afdeling was hij actief als secretaris en penningmeester en hij was van 2010 tot 2014 lid van de steunfractie. Vanaf juli 2014 was hij raadslid, vanaf april 2017 fractievoorzitter na het vertrek van Aart van Veen. In maart 2018 nam Rijk afscheid als raadslid.

Zijn politieke positie is liberaal, groen, sociaal. De overheid moet alle inwoners kansen bieden door goed onderwijs aan te bieden en een sociaal vangnet in stand te houden, maar wel iedereen vrijlaten om hun eigen keuzes te maken.

Rijk heeft bedrijfseconomie gestudeerd in Amsterdam, en werkt als QA Specialist (softwaretester) voor een softwarebedrijf. Hij weet best wel veel van internettechniek.

Lievelingsplek in je gemeente

Kasteel Duurstede! Zo veel geschiedenis, karakteristiek uiterlijk, veel culturele evenementen, biertje drinken in de zomer, en… de mooiste trouwlocatie ooit!

Beeld: Marijke Dekker

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Ik denk dat Wijk snel weer zijn levendigheid terug kan krijgen na de corona-jaren. Dus met een volle binnenstad en volop fietsers in het buitengebied.

En met het bouwen van De Geer 3 kunnen we ervoor zorgen dat veel mensen hier kunnen blijven wonen en werken.

Wat wil jij als raadslid veranderen?

  • Meer aandacht geven aan privacy en dataveiligheid.
  • Moderne dienstverlening door de gemeente die goed werkt voor de inwoners.