Maak kennis met Max

Op 27 september jl. is Max tijdens de AAV geïnstalleerd als ad interim Bestuurslid Communicatie. Maak hier kennis met hem!

Wie ben je?

Ik ben Max, 26 jaar en woon nu net een maand in Utrecht. Eerder ben ik in verschillende rollen bij D66 actief geweest voor de afdelingen Groningen en Wijk bij Duurstede. In mijn vrije tijd hou ik me naast politiek vooral bezig met cultuur en theater en probeer ik mijn liefde voor lekker eten in balans te brengen met de gang naar de sportschool.

Waarom wilde je graag bestuurslid communicatie worden?

Vanaf het moment dat ik wist dat ik in Utrecht zou gaan wonen wist ik dat ik actief wilde worden voor, volgens mij, een van de leukste D66-afdelingen van Nederland. Mijn grote passies zijn campagnevoeren, schrijven en eigenlijk alles wat met communicatie te maken heeft. Bovendien heb ik de functie in Wijk bij Duurstede al eens met veel plezier vervuld. En toen ik hoorde dat de functie mogelijk in campagnetijd vacant zou zijn heb ik mijn hand opgestoken om de rol voorlopig op me te nemen.

Waar heb je het meeste zin in?

De aankomende verkiezingen! Er is geen beter moment om bij een afdeling binnen te stappen dan in verkiezingstijd, er is simpelweg zoveel te doen. Daarnaast leer je in een sneltreintempo de belangrijke thema’s kennen voor de stad. En voor mij als kersverse Utrechter kan ik op deze manier natuurlijk ook snel nieuwe mensen leren kennen!

Wat wil je als eerste oppakken?

Voorlopig is mijn voornaamste taak om te helpen de campagne in zo goed mogelijke banen te leiden. Ik ben aangesteld als ad interim (tijdelijk) bestuurslid, waardoor ik mij bij de komende AAV moet kandideren om bestuurslid te kunnen blijven. Hier heb ik zelf om gevraagd, omdat ik het belangrijk vind dat de afdeling mij leert kennen en andersom. Nu droom ik natuurlijk stiekem al van plannen voor de langere termijn, waarbij mijn persoonlijke stokpaardje altijd een belangrijke rol speelt; het zo toegankelijk mogelijk maken van de politiek voor zoveel mogelijk mensen.

Wil je de leden iets meegeven?

Schroom niet om actief te worden! Het is sowieso goed voor je persoonlijke ontwikkeling – ik heb nergens zoveel geleerd als in mijn tijd bij D66 – ongeacht hoe oud je bent. Nu in verkiezingstijd is het beste moment om actief te worden. Het maakt echt niet uit waar je vandaan komt en of je al ervaring hebt. Er is altijd iets leuks te vinden dat past bij jou én de tijd die je ervoor over hebt.
Heb je vragen? Mail me dan op [email protected]