Afscheid-interview met Gudo

Bijna 4 jaar lang heeft Gudo Borger in het bestuur van D66 Utrecht gezeten. Nu hij commissielid voor D66 in de Provinciale Staten is geworden, nam hij afgelopen Algemene Afdelingsvergadering afscheid als bestuurslid. Lees hier zijn afscheid-interview!

Beeld: Gudo Borger

Hoe lang heb je in het bestuur gezeten en wat heb je daar gedaan?

Ik ben in september 2019 gestart als bestuurslid debat en activiteiten. Die functie is natuurlijk helemaal anders geworden door de coronapandemie. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar heb ik Jan-Joost van der Slik opgevolgd als politiek secretaris. Nu heb ik die rol neergelegd, omdat ik op de lijst stond bij de Provinciale Statenverkiezingen en commissielid ben geworden bij onze Statenfractie. De twee rollen zijn helaas niet goed te combineren.

Waar heb je het meest van genoten?

Ik heb heel veel bijeenkomsten mogen organiseren en bijwonen en de gesprekken en energie die de leden meenemen naar die bijeenkomsten, zeker als het een grote bijeenkomst is, blijft enorm leuk en blijft ook motiveren en inspireren. Ook het feit dat de organisatie in het jaar na het afschaffen van de meeste coronamaatregelen zichzelf weer uitvindt als vereniging waar mensen graag bij elkaar komen, maakt me trots en blij.

Waar heb je het meest van geleerd?

Door de start van de coronapandemie moesten we als bestuur een heleboel veranderen om de vereniging zo goed mogelijk draaiende te houden als we niet bij elkaar mochten komen. Dat betekende dat ik bijvoorbeeld heb gezorgd dat we goede apparatuur en software kregen om bijeenkomsten digitaal te kunnen organiseren, denk daarbij aan de afdelingsvergaderingen, een lijsttrekkersdebat en de pubquiz.

Waar ben je het meest trots op?

Dat de vereniging in de stad en regio Utrecht erin geslaagd is om de afgelopen jaren mee te doen en het verschil te maken en dat zich dat vertaalt in een leuke, levendige afdeling waar mensen zichzelf kunnen zijn en waar we door hard werken en positieve energie mooie verkiezingsresultaten boeken.
En recenter natuurlijk op het nieuwe coalitieakkoord voor de Provinciale Staten, waaraan ik een beetje heb mogen bijdragen.

Wat is de leukste activiteit waar je bij aanwezig bent geweest?

Het was bijzonder om tijdens de coronaperiode als bestuurslid achter en voor de schermen aanwezig te zijn bij bijeenkomsten waar leden alleen digitaal naar konden kijken. De meest intensieve bijeenkomst was eind 2021 waar we als afdeling het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 hebben vastgesteld, in een grote kerk, netjes op 1,5 meter afstand van elkaar.

Tot slot is de opening van het politieke seizoen begin september elk jaar een ijkpunt waarin het bestuur de ideeën en plannen voor het komend jaar schetst en waar je met iedereen kunt bijpraten.

Wil je de leden nog iets meegeven?

Word actief in het bestuur, een werkgroep of op een andere manier. De vereniging heeft mensen nodig die enthousiasme en energie meenemen om bijeenkomsten en het interne politieke debat te organiseren. Blijf daarbij aandacht besteden aan het zijn van een open en inclusieve vereniging waar mensen zich welkom voelen.

Sinds april ben ik actief als commissielid. Als je meer wilt weten over wat we bij de Provinciale Staten doen of wat er in het nieuwe coalitieakkoord staat, aarzel dan niet om me een berichtje te sturen via [email protected].