Ralph Peters

Maak kennis met Ralph
in dit korte filmpje!

Ralph Peters - Beeld: D66 Utrecht

“Ik zet mij in voor de groep die graag wil leven in een bruisende stad, met genoeg ruimte voor ontspanning, cultuur en een terrasje of een feestje op zijn tijd.”

  • 31 jaar
  • Utrecht Noordoost, Zeeheldenbuurt
  • Hij/hem

Besluiten die nu worden genomen gaan over later. De stem van later wordt alleen nog veel te weinig gehoord. Juist in een stad met zoveel jonge inwoners als Utrecht moet daar verandering in komen.

Ralph Peters wil de stem zijn van deze groep jongeren zodat hun belangen doorklinken in de besluiten die de gemeente neemt. Ralph is 29 jaar oud en is momenteel al raadslid. 10 jaar geleden is hij in Utrecht komen wonen om bestuurs- en organisatiewetenschap te studeren. Hij is zo verknocht geraakt aan de stad dat hij niet meer weg wil. Sterker nog, hij wil andere jonge Utrechters die even verliefd zijn op de stad vertegenwoordigen in de gemeenteraad.

‘’Geloof mij, er staat groep jonge Utrechters te popelen om mee te kunnen praten en denken over de toekomst van de stad. Of het nu gaat om klimaat, wonen, werken of ontspanning. Het zijn allemaal onderwerpen die hen nauw aan het hart gaan. Ik zet mij in voor de groep jonge Utrechters die net gaan beginnen of zijn begonnen met werken en ontzettend graag in Utrecht willen wonen of blijven wonen, maar geen betaalbaar huis kunnen vinden. Ik zet mij in voor de groep die graag wil leven in een bruisende stad, met genoeg ruimte voor ontspanning, cultuur en een terrasje of een feestje op zijn tijd. Voor die groep ga ik de komende jaren door het vuur.’’

”Hoe doe ik dat? Door mijn handen uit de mouwen te steken, door kritische vragen te stellen, ook als dat leidt tot ongemak. En tot slot door te luisteren naar de stem van later, want het wordt tijd dat die stem nog beter gehoord wordt.”

Voor wie maak jij je hard?

Mijn leeftijdsgenoten en iedereen die van mening is dat er meer naar jongeren geluisterd moet worden bij het maken van beleid. Om mij heen merk ik dat mijn leeftijdsgenoten behoorlijk maatschappelijk betrokken zijn, maar hun weg tot de politiek nog niet goed weten te vinden. Dat vind ik zonde. Daarom wil ik graag een brug slaan tussen jongeren en de politiek. Zodat er niet meer over jongeren wordt gepraat, maar juist met hen.

Wat is je lievelingsplek in Utrecht?

Park Bloeyendael, een heerlijk en nog onontdekte parel in Utrecht Oost. In alle seizoenen van het jaar geniet ik ervan om hier een rondje te gaan wandelen of hardlopen.

Bij welke verenigingen ben jij te vinden?

Reünistlid C.S. Veritas

Wat is jouw favoriete boek?

Dan kom je bij mij toch al snel uit bij een kookboek: De zilveren Lepel. Hierin staan echt alle Italiaanse klassiekers in die je maar kunt bedenken. Onmisbaar in de keuken van iedereen die van Italiaans eten houdt.