Nadia Stylianou

Maak kennis met Nadia
in dit korte filmpje!

Nadia Stylianou - Beeld: D66 Utrecht

“Wat zou het mooi zijn als de stad elke Utrechter een gezond leven kan bieden., Een groenere omgeving om een gezonde frisse neus te halen of meer plekken voor spontane ontmoetingen om eenzaamheid tegen te gaan!”

  • 29 jaar
  • Utrecht West, Oog in Al
  • Zij/haar

Kansengelijkheid is Nadia’s belangrijkste drijfveer. Omdat ze het niet breed hadden thuis, weet Nadia dat het grijpen van stage, (bij)baan en opleidingskansen het verschil kunnen maken. Nu wilt zij in de Raad deze kansen ook voor anderen creëren.

Ze is als enig kind opgegroeid in Venlo bij haar moeder. “We hadden het niet breed, mijn moeder draaide veel avonddiensten en ze had meerdere baantjes zodat ik op schoolreisje kon.” Zo heeft Nadia vanaf jonge leeftijd hard moeten werken om zelf haar kleding, sport en opleiding te kunnen betalen. Ze wil samen met de D66 fractie, Utrechters en iedereen die maar wil luisteren en meedoen, zoeken naar de beste en creatieve oplossingen die het verschil voor iemand kunnen maken.

“Ik heb mogelijkheden gehad om mijn eigen kansen te creëren maar soms lukt het mensen, ondanks enorme inzet, niet om hun leven in te richten zoals ze dat zouden willen. Ik wil voor hen van betekenis zijn.”

Haar aandachtspunten zijn (jeugd)zorg en leefomgeving omdat ze die als onlosmakelijk verbonden ziet. “Wat zou het mooi zijn als de stad elke Utrechter een gezond leven kan bieden., Een groenere omgeving om een gezonde frisse neus te halen of meer plekken voor spontane ontmoetingen om eenzaamheid tegen te gaan, zoals hondenvelden, schaakplekken en bankjes!”

Voor wie maak jij je hard?

Ik wil me inzetten voor iedereen die op zoek is naar een thuis. Ik heb in zes steden gewoond en ik weet hoe het is om je ergens welkom te voelen. Ik weet hoe het is om je ergens niet veilig te voelen en ik weet hoe het is om je ergens thuis te voelen. Utrecht is voor mij die stad waar ik mij welkom, veilig en thuis voel. Ik ervoor zorgen dat Utrechters en bezoekers onze stad ook zo ervaren.

Wat is je lievelingsplek in Utrecht?

Het wandelpad langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Met mijn hond wandel ik hier dagelijks en ik blijf het indrukwekkend vinden wat voor mega schepen hier varen en mensen uit dee buurt zitten er vaak met een campingstoeltje en een glas wijn, heel gezellig!

Wat is jouw favoriete boek?

Ik ben een echte nerd want ik zit met veel enthousiasme in een boekenclub dus een lievelingsboek vind ik lastig. Op dit moment is het “’t Hooge Nest” van Roxanne van Iperen over Joodse verzetsstrijders.