Emma Dolmans

Maak kennis met Emma
in dit korte filmpje!

Emma Dolmans - Beeld: D66 Utrecht

“Daarom stel ik mij kandidaat. Voor vooruitgang, voor kansengelijkheid en voor mensen die niet gehoord worden.”

  • 25 jaar
  • Utrecht West, Nieuw Engeland

Kansen creëren voor iedereen, dat is de ambitie van Emma. Voor gezinnen die minder te besteden hebben, voor studenten die zich eenzaam voelen in deze coronatijd, voor LHBTIQ+’ers die in een bruisend Utrecht niet hand in hand over straat durven en voor andere mensen die niet gehoord lijken te worden.

Emma is 23 jaar, woont in Nieuw Engeland en is student aan de Pabo en Onderwijswetenschappen. Al sinds haar zes jaar jongere broertje vastliep in het basisonderwijs is het haar missie om het basisonderwijs te verbeteren. Daarnaast is ze student en geniet ze volop van het studentenleven.

“Tijdens mijn stage in het speciaal onderwijs voetbalde ik in de pauze vaak met de kinderen. Toen ik aan een kind dat later profvoetballer wil worden, vroeg waarom hij niet op voetbal zat, antwoordde hij dat zijn ouders niet goed wisten hoe ze dat moesten regelen. Vier op de vijf kinderen uit groep 7 en 8 in Utrecht bewegen elke dag minimaal een uur. In deze klas was het er niet één.’’

‘’In mijn stages probeer ik bij kinderen, ouders en leerkrachten het verschil te maken. Met een jonge, frisse, kritische blik wil ik dat verschil ook graag maken in de gemeentepolitiek. Om kansenongelijkheid te bestrijden én om studenten in de Utrechtse politiek een stem te geven. Utrecht is namelijk een studentenstad, maar deze studenten praten nauwelijks mee. Om de stad vooruit te brengen, moet hier verandering in komen. Daarom stel ik mij kandidaat. Voor vooruitgang, voor kansengelijkheid en voor mensen die niet gehoord worden.”

Voor wie maak jij je hard?

Ik maak me hard voor de doelgroepen die het dichtst bij mij staan, maar die wat mij betreft in Utrecht nog te weinig gehoord worden: namelijk studenten en LHBTIQ+’ers. Daarnaast doe ik de Pabo en loop ik stage in het speciaal onderwijs. Hier zie ik veel kinderen die kansen niet geboden krijgen. Voor deze kinderen, hun ouders en hun leerkrachten wil ik er graag zijn.

Wat is je lievelingsplek in Utrecht?

The Florin in de Nobelstraat: Dit is de eerste plek waar ik in aanraking kwam met het bruisende studentenleven, waardoor ik van Utrecht ben gaan houden. Helaas ben ik er vanwege corona al een tijd niet meer geweest. Hopelijk kunnen ik en alle andere studenten snel weer alle gemiste coronagezelligheid inhalen!

Bij welke verenigingen ben jij te vinden?

Jonge Democraten (2019/2020 bestuurslid werkgroepen Utrecht)

Wat is jouw favoriete boek?

Koning van Katoren: Het klinkt cliché voor een D66’er, maar ook ik ben groot fan van Jan Terlouw. Toen ik jong was, verslond ik al al zijn boeken. Nu ik ouder ben, vind ik het vooral gaaf dat hij toen al verschillende maatschappelijke problemen in fictie aankaartte. Het vervolg is trouwens ook een aanrader!