Wouter Clement

Wouter Clement - Beeld: D66 Teylingen

Een korte introductie

  • 51 jaar
  • Utrecht
  • Voorhout
  • Hij/hem

De uitslagen van de landelijke verkiezingen druppelen binnen en zoals altijd zit ik tot diep in de nacht alles te volgen. Al decennia heb ik maatschappelijke belangstelling in en ideeën bij vele onderwerpen en nu is het tijd geworden om daar wat mee te gaan doen. De volgende dag heb ik besloten lid te worden van D66. D66 omdat D66 bijvoorbeeld het onderwijs en de leefomgeving zo belangrijk vindt.

Door middel van deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 wil ik een bijdrage leveren aan het groener krijgen en leefbaarder maken van Teylingen. Voor mij persoonlijk zou ik het fijn vinden hier aan te mogen bijdragen en zodoende wat te kunnen betekenen voor de inwoners van onze mooie gemeente.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Mijn favoriete plek in Teylingen is landgoed Huys te Warmont in Warmond omdat het in alle seizoenen mooi is.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Door meer brede en veilige fietspaden en wandelpaden te creëren kan de gemeente een nog fijnere plek worden om te wonen. Niet alleen woningen in nieuwe wijken bouwen maar zeker ook meer ruimte voor de fiets en wandelaar. Dit moet ook zeker samenhangen met meer groen om Teylingen veel leefbaarder te maken.
Ik denk dat er kansen liggen om het onderwijs van Teylingen nog waardevoller te maken. We hebben met de KTS in Voorhout een geweldig onderwijsinstituut binnen onze gemeente waar echt vakmanschap geleverd wordt. Ik wil mij graag inzetten voor meer waardering voor het vakonderwijs. Landelijk wordt gewerkt aan een positiever beeld van het VMBO. Wat mij betreft kunnen we dat plaatselijk doortrekken. De KTS zou een banenmotor kunnen gaan worden voor de hele regio. Er is een enorm tekort aan technisch geschoold personeel en hier kunnen we in Teylingen iets aan doen. Samen met het plaatselijk jongerenwerk en bijvoorbeeld het recent opgestarte Project Talent in onze gemeente kunnen we er aan werken dat meer jongeren weer durven kiezen voor een vakopleiding en daar trots op zijn.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Ik wil meer en veiliger wandelpaden en fietspaden in Teylingen en tussen de verschillende kernen.
  • Ik wil meer groene zones in Teylingen, onder andere meerdere Tiny Forests en meer groen in de winkelstraten.
  • Ik wil in elke kern minimaal 1 openbaar toilet dat bruikbaar is voor mensen met een handicap.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is voor mij een partij die verantwoording durft te nemen. Lastige vraagstukken niet uit de weg gaat en toch iedereen vrij laat. Niemand laat vallen.

Wat is je favoriete boek?

Mijn favoriete boek is De reizen van Gulliver van Jonathan Swift omdat hij enerzijds een mooi sprookje geschreven heeft maar anderzijds het politieke denken van die tijd op de hak nam.

Wat is je laatst bezochte culturele event?

Al vele jaren ga ik graag naar de Uitmarkt in Amsterdam omdat het een heerlijke mix is van theater, muziek, dans, musea en boeken. Daarnaast probeer ik zo vaak mogelijk musea te bezoeken om mooie dingen te zien, kennis te verwerven en te verrijken.