Barney Jansen

Barney Jansen - Beeld: D66 Teylingen

Een korte introductie

  • 27 jaar
  • Leiden
  • Voorhout

Ik denk dat het tijd is dat ik de handen uit de mouwen ga steken. Ik ben al langer politiek geïnteresseerd en volg (lokale) politiek op de voet en heb hier altijd wel mijn meningen over gehad. Ik ben ervan overtuigd dat ik lang genoeg aan de zijlijnen heb gestaan, het is tijd om zelf de mouwen op te stropen en aan de slag te gaan. Kijkend naar onze gemeenteraad zie ik vrijwel alleen maar 40-plusers in de raad zitten, bij de D66 is dit niet anders. Als partij die opkomt voor jongeren denk ik dat het belangrijk is dat jongeren zelf ook de verantwoordelijkheid nemen en zich inzetten voor de gemeenschap. Ik zie dit zowel als plicht maar ook als eer om bij te dragen aan een verbetering van het leven in de Teylingen. Ik hoop dit te kunnen doen op een progressieve en inclusieve manier met een optimistische blik naar de toekomst. Ik hoop op uw stem te kunnen rekenen.

Lievelingsplek in je gemeente?

Mijn huis: hier kan ik rustig bijkomen van een drukke dag en mijn hond en vriend.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Ik hoop de situatie voor jongeren te verbeteren op het gebied van betaalbare woningen, verkeersveiligheid op weg naar school en ruimte voor sport.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Meer betaalbare woningen voor starters,
  • Een verbetering in de verkeersveiligheid voor naar school fietsende kinderen,
  • Een uitbreiding van de sportmogelijkheden binnen de gemeente.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 betekent voor mij dat iedereen de ruimte wordt geboden om zichzelf te zijn, ongeacht geslacht, seksuele geaardheid of religie. Het zorgt voor een vruchtbare bodem waarin ieder kan groeien en niemand achterblijft.

Wat is je favoriete boek?

“Looking for Alaska” geschreven door John Green. Een fantastisch boek dat gaat over het leren omgaan met het plotselinge verlies van een geliefde op jonge leeftijd.