Hanny Greven

Hanny Greven - Beeld: D66 Teylingen

Een korte introductie

  • 61 jaar
  • Heemskerk
  • Voorhout

Ik ben altijd actief geweest in lokale verenigingen en besturen, maar toen de kinderen ouder werden, werd het contact met die (sport)verenigingen steeds minder. In 2017 wilde ik weer ‘iets’ gaan doen in onze lokale gemeenschap, ben toen lid geworden van D66 en heb me aangesloten bij D66 Teylingen. Niet om actief de politiek in te gaan, maar om op de achtergrond bij te dragen aan het sociaal-liberale geluid in onze gemeente. Want ook op lokaal niveau is het belangrijk dat gedachtegoed door te voeren.

Lievelingsplek in je gemeente?

Het Kerkplein aan de Herenstraat in Voorhout. Voor mij als Voorhouter komt daar het gevoel van gemeenschapszin het best naar boven.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

We wonen landelijk tussen kust en bollen, maar zijn zó in grote steden als Leiden, Amsterdam en Den Haag. We hebben hier bijna alles om fijn te leven. Laten we dat in stand houden en waar mogelijk versterken.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Het bevorderen van nog meer groen in onze leefomgeving. Een omgeving zoals Voorhout Oosthout is wel erg versteend, en zeker tijdens de lockdowns in verband met COVID-19 is dat goed merkbaar.
  • Ik zou de band tussen de drie Teylingse dorpen nog verder willen versterken. Ieder dorp op zich heeft zo veel te bieden en dat maakt het leven in Teylingen zo prettig.
  • Nederland vergrijst. Hoe gaan we zorgen dat (nog meer) jonge mensen het stokje overnemen voor het behoud van die fijne en betrokken gemeenschappen?

Wat betekent D66 voor jou?

Ik ben lid geworden van D66 omdat ik mij herken in elk van de vijf ‘richtingwijzers’ van de partij. Mooie uitgangspunten, die leiden tot een duurzame en harmonieuze samenleving, waar ruimte is voor je eigen beslissingen en je eigen manier van ontwikkelen. Maar waar ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid wordt genomen voor mensen die zichzelf niet zo goed kunnen redden. “Laat iedereen vrij, maar niemand vallen” dus.

Wat is je favoriete boek?

“Een keukenmeidenroman” van Kathryn Stockett. Het is een aangrijpend verhaal wat ook verfilmd is. Ik ben blij dat we niet meer in die jaren zestig van de vorige eeuw leven waar zwart en blank zo ver van elkaar af stonden. Of zoals D66 zegt: “In Nederland moet je altijd en overal jezelf kunnen zijn en vrij kunnen leven.”

Laatst bezochte culturele event?

Door COVID-19 helaas veel minder cultuur dan ik zou willen. Wel weer heel erg genoten van een voorstelling van KunstKlank in Noordwijk. Een enorme creativiteit, altijd prachtige muziek en de sfeer van de kust. Magisch. En dat zo dichtbij….