Roel van den Berkmortel

Roel van den Berkmortel - Beeld: D66 Teylingen

Een korte introductie

  • 51 jaar
  • Delft
  • Warmond
  • Hij/hem

Ik ben in 1972 in Delft geboren en opgegroeid in het Westland. Na mijn studie Civiele Techniek in Delft heb ik 10 jaar in Leiden gewoond. Sinds 2008 woon ik met mijn vrouw en twee kinderen in Warmond. In datzelfde jaar ben ik lid geworden van D66 en ook direct actief mee gaan doen in de lokale afdeling.

Ik heb 10 jaar lang in het bestuur van de afdeling gezeten en diverse rollen in commissies vervuld. De bestuursrol heb ik overgedragen, maar ik blijf mijn steentje bijdragen in commissies en in ondersteuning van de fractie.

Ik werk als projectleider in de infrastructuur bij ingenieursbureau Witteveen+Bos in Amsterdam. Mijn eerste – maar zeker niet enige – interesse ligt daardoor op het terrein van ruimte, verkeer en vervoer.

Lievelingsplek in je gemeente?

In de lente is het schitterend om door de bollenvelden te fietsen of een wandeling te maken door de Klaas Hennepoelpolder. In de zomer ben ik graag op het water van de Kaag. In de herfst kan ik genieten van een wandeling door bijvoorbeeld het bos van Krantz en in de winter hoop ik op voldoende vorst om weer de Kaag op te kunnen.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

De Duin- en Bollenstreek heeft veel te bieden (strand, bollen, de Kaag) en dat midden tussen Amsterdam en Den Haag. De gemeente kan de samenwerking met de regio verder versterken om dit te promoten.

Door Corona is het belang van een prettige leefomgeving duidelijker geworden. Door meer groen en uitbreiding van wandel- en fietspaden kan dit verder worden verbeterd.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 heeft een realistische aanpak met oog voor de omgeving, voor anderen en voor de toekomst. D66 kijkt over de grenzen heen en is voor samenwerking met anderen (zowel lokaal, regionaal als internationaal). Er wordt vertrouwd op de eigen kracht van mensen, maar diegene die het zelf niet redden, worden geholpen. Oog voor de omgeving en de toekomst is ook terug te vinden in de aandacht van D66 voor duurzaamheid en groen. Dit alles is de reden dat ik voor D66 heb gekozen.