Sayonara Dias da Silva

Sayonara Dias da Silva - Beeld: Evalien Weterings

Sayonara Dias da Silva is lid van de Jonge democraten Texel. Zij doet een opleiding tot docent maatschappijleer en loopt stage bij de OSG De Hogeberg.

  • 25 jaar
  • Fortaleza
  • Den Burg
  • Zij/haar

Afgelopen jaar heb ik voor mijn studie een verslag geschreven over ‘de unieke geschiedenis van D66’. D66 is een partij waar mijn bewondering in de loop van de jaren voor is gaan groeien. De partij heeft mooie standpunten die goed aansluiten op wat ik belangrijk vind. Toen ik in de Texelse Courant las dat D66 Texel een jongerenpartij opgericht had, was ik meteen enthousiast. Eindelijk kregen de jongeren op het eiland een stem. Door mij aan te sluiten bij de jonge democraten hoop ik mijn ideeën over te kunnen brengen zodat jongeren niet vergeten worden.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Mijn lievelingsplek op Texel is ‘De Hors’. De hors ligt aan de zuidpunt van het eiland en is een brede strandvlakte. Het is een lekker ruig stukje waar je prachtig door de duinen kunt lopen. Als ik op de hors loop, voelt het voor mij alsof ik alleen op de wereld ben. Even het gevoel van ‘niks moeten en alles vergeten’ op dit geweldig stukje Texel.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Op Texel zijn er veel kansen voor jongeren. Deze moeten wel gestimuleerd worden door de gemeente aan de hand van het aanbieden van betaalbare woonruimte. Daarnaast moeten jongeren op het eiland een duidelijkere stem krijgen.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Een betaalbare en toegankelijke woningmarkt voor jongeren.
  • Jongeren meer betrekken bij politieke keuzes die gemaakt moeten worden.
  • Aantrekkelijkere banen zodat studenten na de studententijd terug kunnen keren naar het eiland.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 betekent voor mij dat iedereen kan ‘gaan en staan’ waar hij of zij wil. Door mij aan te sluiten bij de Jongerenpartij van D66 Texel en tevens de eerste jongerenpartij op het eiland heb ik het gevoel dat de stem van jongeren ook eindelijk gehoord wordt. Een jongerenafdeling is de ideale manier om jongeren een stukje politiek te laten proeven.

Wat is je favoriete boek (en waarom)?

Mijn favoriete boek is ‘Animal Farm’ van George Orwell. In het boek beschrijft George Orwell hoe een revolutie eraan toe gaat op een dierenboerderij. Animal farm is een grappig en luchtig boek. Het boek geeft een mooi uitleg over een corrupt systeem door het in een ander jasje te steken.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Mijn laatst bezochte culturele event was een bijeenkomst in cultureel centrum Pakhuis De Zwijger. In deze bijeenkomst gingen een aantal inspirerende docenten aan tafel met elkaar het gesprek aan over het onderwijs en de uitdagingen die daarbij komen kijken. Ik ga graag naar Pakhuis De Zwijger omdat daar vaak interessante lezingen en bijeenkomsten worden georganiseerd. Het centrum werpt een mooie blik op actuele maatschappelijke onderwerpen dat zorgt voor stof tot verder nadenken.