Veel jonge kandidaten op Drachtster D66-lijst

D66 presenteert de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

De Smallingerlandse afdeling van D66 heeft vanmiddag de lijst met kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Eerder werd de 26-jarige Drachtster Roy Postma al verkozen tot lijsttrekker van de partij. 
 
Op nummer twee staat de 31-jarige Evan Meijer, docent maatschappijkunde aan het Liudger in Drachten. Afgelopen vier jaar was hij fractievertegenwoordiger. Op de derde plek staat de 22-jarige student Sjirk Bruinsma, in het verleden ook betrokken als fractievertegenwoordiger en op dit moment beleidsmedewerker voor de Friese Statenfractie van de partij. Op de vierde plek presenteert de partij Jantine Klasema-Meister (28) uit Drachten. Zij is op dit moment docent Nederlands aan een middelbare school in Harlingen.

De nummer vijf is ingevuld door Jildert Oppedijk (22), op dit moment fractiesecretaris van de lokale afdeling. Op nummer 6 staat oud-wethouder Coby Beerda, gevolgd door oud-fractievoorzitter RafPronk uit Houtigehage. Hekkensluiter van de lijst op plek 14 is oud-wethouder Ron van der Leck. Hij verlaat de Smallingerlandse politiek na 12 jaar actief te zijn geweest als raadslid en wethouder. 
 
Lijsttrekker Roy Postma is apetrots op het resultaat. Waar andere partijen lastig aan jonge kandidaten kunnen komen voor de raad brengt D66 de gemiddelde leeftijd behoorlijknaar beneden met jonge kandidaten en veel politieke ervaring. De partij heeft aandacht besteedt aan diversiteit, ervaringen in de politiek en het werkveld. De democraten gaan vol vertrouwen de verkiezingen in en hoopt op vier zetels in de gemeenteraad na de verkiezingen in maart. “Wy sille ús bêst dwaan om wurk te meitsjen fan in duorsume gemeente wêr’t wyeltsenien frij litte, mar gjinien litte falle”. 
 
De volledige lijst: 
 
1. Roy Postma
2. Evan Meijer
3. Sjirk Bruinsma
4. Jantine Klasema-Meister
5. Jildert Oppedijk
6. Coby Beerda
7. Raf Pronk
8. Henk Gomis
9. Yoël Mahabier
10. Hilda Boomstra
11. Erwin Keun
12. Selena Torsius
13. Isa Peters
14. Ron van der Leck