Wat wil D66 met de haven? 

Het gebied rondom de huidige haven van Rhenen heeft de laatste jaren te weinig aandacht gehad. De haven is aan vervanging toe. De parkeerplaats tussen Moeke en de Palmerswaard is geen gezellige plek.

Ook wordt de Paardenmarkt te weinig gebruikt door mensen die hun auto aan de rand van de stad willen neerzetten. Dat is zonde, want er zijn veel mogelijkheden om van dit stukje Rhenen een mooie plek te maken waar de inwoners van Rhenen van de natuur, en van evenementen, kunnen genieten. 

Voor D66 is het belangrijk dat we dit hele gebied in één keer aanpakken met oog voor de natuur, mogelijke overlast, en blijvende toegankelijkheid voor alle inwoners van Rhenen. Ook het houden van evenementen zoals de Rijnweek, Kermis of de Bouwweek waar kinderen een week lang kunnen timmeren is voor Rhenen belangrijk.  Een duurzame passantenhaven waar toeristen een paar dagen aanleggen en/of een strandje met zwemwater zou in dit plan kunnen passen, een haven met alleen maar vaste ligplaatsen en een hek eromheen niet.

Beeld: Willy Hoorn