Caroline Folmer

Beeld: Soooph! Photography

Contact

Bereikbaar via [email protected]

Door mijn vader’s beroep als militair ben ik in mijn jeugd vaak verhuisd. Ik ben in Harderwijk geboren. Net na 9/11 zijn wij als gezin naar Berlijn verhuisd waar ik 3 jaar op een Internationale School heb gezeten. Dit was de eerste keer dat ik me, door de verhalen van mijn vriendinnetjes uit heel de wereld, realiseerde hoeveel geluk ik had dat ik toevallig in Nederland was geboren.

Tijdens mijn stage in Kosovo ben ik me daar alleen maar meer bewust van geworden; een goede vriend was in opleiding tot tandarts maar had nog nooit van onregelmatige werkwoorden gehoord; hij was een vluchteling tijdens de basisschool. Nadat ik mijn master Internationale Betrekkingen in Zweden had afgerond heb wilde ik mij verder verdiepen en verbreden en ben zo de strategie consultancy ingerold.

Ik heb 7 jaar bij Bain & Company gewerkt waarvan ik 2 jaar in de VS heb gezeten om mijn MBA te halen aan Dartmouth College.
Dartmouth ligt in een klein dorpje in New Hampshire, en ik realiseerde me dat ik in die eerste paar jaar van mijn carriere was vergeten hoeveel ik genoot van sporten en buiten zijn. In die tijd heb ik onder andere deelgenomen aan 2 Ironman Triathlons.

Toen ik na mijn MBA terug ging naar Amsterdam wist ik dat ik niet langer wilde ‘wonen waar ik het liefste wilde werken’ maar dat ik ‘wilde werken op de plek waar ik het liefste zou wonen.’ Door mijn jeugd was er geen logische plek om naar terug te gaan, maar kon ik zelf die keuze maken – bovenaan al mijn excel lijstjes stond Rhenen. 2 jaar later is Rhenen de plek geworden waar ik voor het eerst woon zonder houdbaarsdatum – er moeten rare dingen gebeuren wil ik hier weg gaan.

Tegenwoordig werk ik als Strategiemanager bij Kramp in Varsseveld – een digitale Europese technische groothandel voor o.a. de landbouwsector. Ik geniet, samen met mijn hond Doedoe, elke dag van het moois wat de gemeente Rhenen te bieden heeft. Rhenen voelt als mijn thuis en voor de toekomst daarvan wil ik mij inzetten. Ik vind het belangrijk dat ook de stem van mijn generatie – dertigers – in de Gemeenteraad is vertegenwoordigd en daar steek ik graag mijn hand voor op.

Grote voorbeeld; Mijn opa is mijn grote voorbeeld en mentor. Ik heb ontzettend veel van hem geleerd en gebruik hem nog steeds graag als klankbord voor belangrijke beslissingen.


Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Lievelingsplek is misschien het verkeerde woord, maar de meest bijzondere plek voor mij is het Militair Ereveld Grebbeberg en de Laarsenberg. Mijn overgrootvader is daar gesneuveld en ligt begraven op het Ereveld. Ik vind het heel bijzonder dat ik hier nu dagelijks met mijn hondje in vrijheid mag rondlopen en mag genieten van de mooie natuur.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Rhenen heeft een unieke ligging tussen de Rijn en de Heuvelrug – dat moeten we waarderen en gebruik van maken.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Prioriteit geven aan bewegen & sport; hoe maken we het zo makkelijk en aantrekkelijk mogelijk voor bewoners van Rhenen om meer te bewegen? Bewegen en sport spelen een ontzettend belangrijke rol in een gezonde samenleving maar wordt te vaak als hobby gezien.
  • Inzetten op duurzame mobilieit: Duurzame mobiliteit begint met goede, snelle OV-verbindingen en veilige fietspaden
  • Een duurzame oplossing voor de Rijnbrug: de files door het centrum van Rhenen moeten opgelost worden.