Erik Roumen

Erik - Beeld: D66 Rheden

  • 62 jaar
  • Mierlo
  • Velp

Om bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van mijn (directe) leefomgeving ben ik in de lokale politiek gestapt. En om die bijdrage vanuit het gedachtegoed van D66 te doen is voor mij nooit een vraag geweest, dat voelt gewoon goed; de slogan ‘laat iedereen vrij, maar niemand vallen’ zegt genoeg.

Wat is je lievelingsplek in Rheden?

Posbank: Het uitzichten vanaf de Posbank naar én de natuur én naar de (noodzakelijke) veranderingen in de omgeving, zoals de windmolens aan de overkant van de IJssel bij Duiven.

Welke kansen zie jij voor Rheden?

De groene natuur is een aantrekkelijk en uniek aspect van onze gemeente. Dat is ook meteen de uitdaging. Het behouden (en verbeteren) van de natuur en het beleven kunnen op gespannen voet met elkaar staan. Het vinden en het behouden van een goede balans is van belang.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Het realiseren van meer betrokkenheid en zeggenschap van de inwoner; het meedenken, meepraten en meedoen!
  • Het organiseren van meer slagkracht en besluitvaardigheid
  • Concreet stappen zetten in de urgente opgaven zoals de energietransitie (de snelheid vanwege urgentiebesef en dat iedereen mee kan doen), de woonopgave (voldoende woningen voor verschillende doelgroepen, betaalbaar en landschappelijk inpasbaar) en het vergroten van de biodiversiteit

Wat betekent D66 voor jou?

Vernieuwend, constructief, opzoek naar oplossingen, discussie.

Wat is je favoriete boek?

Heb ik niet, ik lees (bijna) alles, van Fantasy Fiction (ooit begonnen met Tolkien) tot non-fictie en misdaad. De meeste mensen deugen van Rutger Bregman en Het hoge nest van Roxana van Iperen wil ik nog wel noemen. In beide boeken wordt -op verschillende wijze-  het handelen van de mens en de (mogelijke) drijfveren aangekaart of toegelicht. Soms is het nauwelijks te bevatten.

Wat is je laatst bezochte culturele event?

Net tussen de Coronasluitingen door het optreden van Jungle by Night (kijk uit naar volgende evenementen).