Tijdelijk verbod op vuurwerk om de zorg te verlichten

D66 is voorstander van een tijdelijk totaalverbod op vuurwerk bij de jaarwisseling 2020-2021, om daarmee nog meer druk op onze zorg en de handhaving te voorkomen.

10.11.2020

De coronamaatregelen raken ons allemaal. En juist in een ongekend jaar als dit, kijken veel mensen uit naar een bijzondere afsluiting. Voor veel mensen hoort daar vuurwerk bij, maar tegelijkertijd kunnen we onze ogen niet sluiten voor de toegenomen druk op de zorg als gevolg van het coronavirus.

Terugkijkend op de afgelopen periode, waren het vooral de hulpverleners die de laatste maanden onder enorme druk kwamen te staan. Politieagenten, verpleegsters, boa’s en dokters, die ons veilig en gezond proberen te houden. Vaak met gevaar voor eigen gezondheid en eigen veiligheid. Nu zij een oproep doen om in deze uitzonderlijke situatie een tijdelijk verbod op vuurwerk in te stellen, vindt D66 dat we daarnaar moeten luisteren en handelen.

Voor verkopers van vuurwerk, die vaak al voorraden hebben ingeslagen en veel inkomsten zullen mislopen, moet een steunpakket komen.