Visie ‘s-Heerenberg Oost

Op 3 februari lag de visie voor ’s-Heerenberg Oost ter besluitvorming voor in de gemeenteraad. Fractievoorzitter Freddy van Dijken voerde het woord:

“Op zaterdag  15 januari mocht ik een informatie ochtend voorzitten in de wijk ‘s-Heerenberg Oost zelf. Uniek omdat we het op de locatie, in het hart van de wijk, deden. Tijdens de informatiebijeenkomst kregen alle betrokkenen de gelegenheid om hun kijk op de visie op de visie en de plannen te geven aan de aanwezige raadsleden.
Er is een nieuwe visie gemaakt door verschillende afdelingen binnen de Gemeente Montferland in samenwerking met Plavei en Welcom.

En het allerbelangrijkste: het plan is gemaakt samen met de inwoners en ondernemers uit de buurt. Het is echt een interdisciplinair planproces geweest waar iedereen de kans kreeg zijn inbreng te leveren. Er is niet alleen naar de stedenbouwkundige woningbouwopgave gekeken, maar ook naar de inrichting van de openbare ruimte en de sociale opbouw en problematiek in de wijk. Een mooi voorbeeld van goede participatie en planvorming, ook nog in een zeer kort tijdsbestek met fysieke bijeenkomsten in corona tijd.

Op die zaterdagochtend bleek al snel dat de politieke partijen achter de visie stonden, juist omdat in het voortraject alle partijen betrokken waren. In de beeldvormende sessie van de raad, aansluitend aan de informatieochtend kregen alle partijen de gelegenheid nog aanvullende vragen te stellen aan de wethouder en de aanwezige ambtenaren. Dat resulteerde in een aantal toezeggingen voor nog wat nadere acties. En bij de stukken zit vandaag ook een terugkoppeling van de wethouder op die acties.
Wat voorligt is een visie, daar zijn alle politieke partijen het over eens dat dit een goed stuk en een goede basis om verder uit te werken. Samen met alle betrokken, zodat zij hun inbreng en wensen blijvend kunnen geven. Wat ons betreft ligt hier een blauwdruk hoe visie- en planvorming binnen Montferland zou moeten plaats vinden. En ’s-Heerenberg Oost wordt hiermee weer een wijk waar we trots op kunnen zijn.”

Beeld: https://oostkijktvooruit.nl/nieuws/

De visie is unaniem aangenomen