Freddy van Dijken

Freddy van Dijken - Beeld: Robin Sommers

Ik wil mijn kennis en passie voor groen en het verduurzamen van de maatschappij en mijn kennis op het gebied van ruimtelijke planvorming en processen samen delen met mensen, zodat we iets samen kunnen bereiken. D66 staat voor diezelfde waarden. Ik verbind graag mensen met elkaar, alleen kom je niet veel verder. Ook binnen Montferland verbinden wij, dat hebben we de afgelopen vier jaar laten zien, toen we voor het eerst in ons bestaan deel hebben genomen aan de coalitie. We hebben een verandering in gang kunnen zetten op gebied van groen en duurzaamheid, we hebben gewerkt aan de bestuurscultuur en we hebben er altijd voor gezorgd dat de mensen die wat extra’s nodig hadden, dat ook hebben gekregen. En ons werk is nog niet af. 

  • 49 jaar
  • Stokkum
  • Hij/hem

De afgelopen vier jaar heb ik ervaren dat je het verschil kunt maken in de politiek. Ik sta voor eerlijke politiek. Ik doe wat ik beloof en daar houd ik me ook aan vast. Als we afspraken met elkaar maken, dan houd ik me daar ook aan. Dat is duidelijk en eerlijk. Politiek is ook keuzes durven maken. Ik maak mijn keuzes op basis van inhoud en argumenten en laat me daarbij niet te veel afleiden door emoties. Soms zijn dat keuzes die op korte termijn pijn doen voor een deel van onze inwoners, maar het uiteindelijk iets oplevert voor de hele gemeenschap. Ik ben volksvertegenwoordiger voor heel Montferland en ga voor een aantrekkelijke woongemeente voor iedereen. Waarbij iedereen kan genieten van het mooie landschap en natuur en we nieuwe ontwikkelingen daar een goede plek in kunnen geven. Want stilstand is voor mij achteruitgang. 

Wat betekent D66 voor jou?

Ik ga uit van de zelfredzaamheid van de mensen zelf, maar als dat niet lukt horen we voor die inwoner klaar staan. De slogan “laat iedereen vrij, maar laat niemand vallen” past daar helemaal bij. Ik verbind graag mensen met elkaar, alleen kom je niet veel verder. D66 is een partij die van nature verbindt.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Meer bewustzijn creëren onder inwoners dat we samen de gemeente vormen en we het samen mooier kunnen maken.
  • Uitgaan van de eigen kracht van mensen en organisaties, maar waar nodig behulpzaam zijn of faciliteren.
  • Een goede balans tussen de zorg voor de woon- en leefomgeving en economische belangen.

Welk cultureel evenement bezoek je graag?

Graag ga ik naar het Bargse Huus in ‘s-Heerenberg. Voor een film of voorstelling. Ik vind dat cultuur bereikbaar moet zijn voor iedereen. En een avondje in de bioscoopzaal of een theatervoorstelling verrijkt je kennis en zorgt voor ontspanning.