D66 Lingewaard kandidatenlijst voor gemeenteraadsverkiezingen

D66 Lingewaard presenteert de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.
De kandidaten die samen met lijsttrekker Léon Dekkers voor D66 aan het werk willen voor Lingewaard zijn bekend!

De leden van D66 Lingewaard hebben met een interne verkiezing gekozen voor de definitieve volgorde. De lijst is een uitstekende mix van mensen. Zowel jong als ervaren en een mooie vertegenwoordiging vanuit de verschillende Lingewaardse kernen.
Huidig fractievoorzitter Léon Dekkers gaat door als lijsttrekker. Gevolgd op plaats 2 door zittend raadslid Corrie Dolmans-Klumper. Op plaats 3 staat de eerste nieuwkomer, Brandon Brom. Hij wil zijn kennis en ervaring over zorg graag inzetten voor onze gemeente.

Mobiliteit is misschien wel hèt grote thema voor de komende jaren en daar heeft Martijn Coenen, de nummer 4 op de lijst, goede ideeën over! D66 maakt zich ook altijd sterk voor sporten en bewegen. De komende jaren hebben we dus aan de nummer 5 op de lijst, Ronald Verhaaf een goede! De top 6 wordt compleet gemaakt met Gerard Niels uit Doornenburg. Slechts weinigen in onze afdeling hebben meer ervaring binnen D66 dan hij. De top 10 bestaat verder uit Lisa Straatman, Joep Roelofs, Louis Dolmans en Pierre Cuypers.

Lijsttrekker Léon Dekkers zegt over de lijst: “De afgelopen jaren heeft D66 laten zien dat wij als constructieve partij met iedereen kunnen en willen samenwerken om te werken aan een steeds mooiere, groenere en gezondere gemeente Lingewaard. Die lijn zetten we de komende jaren voort. Met deze lijst heb ik daar volledig vertrouwen in!”

De komende weken wordt de laatste hand gelegd aan ons verkiezingsprogramma: ‘Omkijken naar elkaar en vooruitkijken naar de toekomst’. De basis van ons programma kwam tot stand met hulp van vele organisaties en inwoners van Lingewaard en heeft bijzondere aandacht voor de jeugd, gelijke kansen voor iedereen, een duurzame groene toekomst en een levendige lokale democratie. En ook in Lingewaard zullen we de komende jaren hard moeten werken aan landelijke thema’s zoals klimaatmaatregelen, betaalbare woningen en toegankelijke zorg. De inzet van een nieuw kabinet willen we graag meenemen in ons programma.