Léon Dekkers

Léon Dekkers - Beeld: Vincent Cornelissen

“Mijn streven is te gaan voor een vergroting van de D66 fractie en bij voorkeur een deelname in het college.”

  • 47 jaar
  • Breda
  • Bemmel

Bekijk de video op Youtube

Beeld: Tessa Evers

Lingewaard is rijk aan vele mooie plekjes. Als ik dan toch moet kiezen zeg ik toch altijd maar, mijn tuin. De ruime tuin langs de Linge geeft ons vrijheid en rust samen met onze beesten.

Lingewaard staat voor de keuze welke gemeente het wil zijn. Gaan we groeien en zo woonruimte bieden voor de regio of durven we ook te zeggen dat het groen en ruimte ons meer waard zijn?

Als fractie heeft D66 altijd gestaan voor politiek vanuit ideeën en standpunten, we kijken naar de inhoud. Helaas komt het nog steeds te veel voor dat goede plannen geen meerderheid vinden om andere dan inhoudelijke redenen. Wij blijven staan voor de inhoud!

Individuele vrijheid met ruimte voor zelfontwikkeling binnen de kaders die we als samenleving mogen verwachten met oog voor mens, dier en natuur.

De boeken die me het meest bijgebleven zijn, zijn geschreven door Thea Beckman. In het bijzonder Hasse Simonsdochter.

Samen met mijn vrouw bezoeken we graag concerten. Zo hebben al veel grote namen gezien als Bruce Springsteen, Madonna, Michael Jackson, Image Dragons, U2 enzovoorts. Als de pandemie het toestaat gaan we in 2022 in ieder geval naar The Eagles en Red Hot Chili Pepers.