Martijn Coenen

Martijn Coenen - Beeld: D66 Betuwe

“Om echt wat te kunnen doen en bereiken voor de inwoners van Lingewaard wil ik heel graag op de plaats zijn waar besluiten kritisch worden beoordeeld: Onze gemeenteraad.”

  • 41 jaar
  • Rotterdam
  • Huissen
  • Hij/hem

Langs de zijlijn staan en roepen dat iets anders moet, lost niets op. Om echt wat te kunnen doen en bereiken voor de inwoners van Lingewaard wil ik heel graag op de plaats zijn waar besluiten kritisch worden beoordeeld: Onze gemeenteraad.

Ik wil graag dat wij in Lingewaard onze mobiliteit op orde hebben. Denk aan het oplossen van knelpunten, goed openbaar vervoer en dat je veilig en snel met de fiets op pad kunt. Dit zonder bakken met geld uit te geven aan grote prestige projecten of vriendjespolitiek.
Onze gemeente mobiel maken en behouden!

Ik ben een vader van twee kinderen en daarom let ik ook op goed onderwijs en jeugdzorg. Ik wil snelle zorg voor onze jeugd en goed onderwijs. Dat is belangrijk voor hun, maar ook voor de toekomst van iedereen.

Loovelden in Huissen is een heerlijke wijk om in te wonen en dat doe ik met veel plezier, maar de mooiste plek is toch wel Fort Pannerden. Lekker in de natuur, in de historie en een prachtig uitzicht.

Onze gemeente is een prachtige plek voor service- en dienstverlenende bedrijven gelegen tussen twee grote steden, een unieke uitvalsbasis. Om te wonen in een fijne omgeving, met groen en veel culturele mogelijkheden. Met goede zorg voor jong en oud. Dit moeten we als gemeente ondersteunen en faciliteren.

We hebben in de gemeente heel veel verkeersproblemen. Ons wegennet is niet meegegroeid met de bouw van woonwijken en nieuwe projecten. Dit moeten we inhalen op een goede, efficiënte manier. Soms kunnen we dit zelf, soms in samenspraak met buurgemeenten of provincie. Mijn doel is er voor zorgen dat wij als gemeente niet weer in dezelfde valkuil vallen en dezelfde verkeersfouten maken bij nieuwbouw en er voor te zorgen dat bestaande problemen opgelost gaan worden.

Openbaar vervoer staat onder druk. Door afname van reizigers en bezuinigingen vanuit de landelijke overheid lopen wij in Lingewaard de kans steeds minder of slechter openbaar vervoer te krijgen. Dit zorgt weer voor minder reizigers en zo gaat de cirkel rond en rond. Ik sta voor goed, fatsoenlijk en frequent vervoer. Ook voor vraagafhankelijk vervoer, vervoer onder de WMO en nachtbussen van en naar Arnhem en Nijmegen. Iedereen moet mobiel kunnen blijven voor een goede prijs en zonder lang te wachten. Onze gemeente verdiend deze aandacht!

Als raadslid ben ik bereikbaar. Ik kom bijvoorbeeld graag langs om te zien wat er daadwerkelijk speelt, want we kunnen als raadslid wel van alles lezen en bespreken, als je de praktijk ziet is het vaak toch net wat anders. Als gekozen vertegenwoordiger neem ik die taak heel serieus.

Laat iedereen zijn wie hij/zij/hen wil zijn. Bemoei je niet met zaken die de persoon aan gaan en laat de keuzes voor het leven bij de persoon zelf. Laat ondernemers doen waar ze goed in zijn en beperk ze niet met onnodige zaken.

Echter, bescherm ieder die dat nodig heeft. Met goede en betaalbare zorg, met bescherming tegen discriminatie of tegen criminele activiteiten. Wetenschap en democratie staan hoog op de lijst. Ik ben een Sociaal Liberaal.

Eerlijk gezegd lees ik heel weinig boeken. Ik ben opgegroeid in de digitale wereld van beeld en geluid, en programmeercode. Als ik dan toch terugdenk aan wat ik graag las, dan zijn het boeken van Dan Brown. Fictie en wetenschap.

Under The Milky Way 2021 in Huissen! Hier ga ik elk jaar naar toe. Een echt festival op Lingewaardse bodem. En in de afgelopen twee jaar een van de weinige festivals die ook door konden gaan. Een festival waar Lingewaard trots op mag zijn!