Peter de Romijn wint titel Conciërge van het Jaar 2018

Conciërge Peter de Romijn van OBS de Meerpaal is verkozen tot Conciërge van het Jaar 2018. Lijsttrekker Paul Dirkse reikte de prijs donderdagochtend uit aan de conciërge in het bijzijn van zijn collega’s.

Paul Dirkse complimenteert de conciërge met zijn sleutelrol op de basisschool: ‘Peter wordt geroemd om zijn betrokkenheid, vriendelijkheid en humor. Uit de verhalen blijkt keer op keer dat Peter nét dat stapje extra zet, wat hem Conciërge van het Jaar 2018 maakt. Peter is onmisbaar, hij is bijvoorbeeld altijd aanwezig om pleisters te plakken waar nodig.’

D66 Leiden organiseert jaarlijks de Conciërge van het Jaar verkiezing om onderwijsondersteunend personeel in het zonnetje te zetten. Ook dit jaar zijn veel betrokken, vrolijke en behulpzame Leidse conciërges genomineerd. D66 hecht enorm veel waarde aan goed onderwijs en aan een fijne en veilige leeromgeving, hier spelen conciërges een ontzettend belangrijke rol in. Daarom vraagt D66 met de verkiezing extra aandacht voor deze stille krachten.

Jurybeoordeling

De inzendingen voor nominaties door leerlingen, ouders, leraren en andere betrokkenen werden beoordeeld door een jury, bestaande uit Annemieke Strijers (Gemeenteraadslid D66 Leiden, Woordvoerder onderwijs en jeugd) en Pascalle van Eerden (Onderwijs & Jeugd adviseur bij BMC). De juryleden beoordeelden de genomineerde conciërges op behulpzaamheid, hun bijdrage aan een gezonde omgeving, een sociaal veilige omgeving en onderhoud aan de school. Voor de titel Conciërge van het Jaar zijn negen conciërges genomineerd, waaronder één nominatie uit Zoeterwoude en één uit Leiderdorp. De genomineerden zijn afkomstig van acht basisscholen en één middelbare school.

In alle nominaties werden de conciërges geroemd om hun hulpvaardigheid en hun betrokkenheid bij ouders, leerlingen en collega’s. Ook vermeldden bijna alle inzendingen dat hun conciërge het verdiende om in het zonnetje gezet te worden. Dit alles maakte het voor de jury lastig om uit de genomineerden één Conciërge van het Jaar te kiezen.

De jury roept Peter de Romijn,  conciërge op ‘OBS de Meerpaal’ uit tot Conciërge van het Jaar 2018, maar wil een bijzondere vermelding maken en haar waardering uitspreken voor Fred de Wit, tevens conciërge op de Meerpaal. Onder de nominaties die de jury mocht ontvangen, zat namelijk ook één voor conciërge Fred de Wit.

Stapje extra

Zodoende komt de jury uit bij de nominatie van Peter de Romijn. Peter wordt in zijn nominaties geroemd om zijn betrokkenheid, vriendelijkheid en humor. Hij blijkt altijd in voor een praatje en is geliefd bij ouders, kinderen en collega’s. Peter zet dat stapje extra. Hij staat aan de lijn bij sportevenementen, kent de kinderen bij naam en is de steun en toeverlaat voor ouders. Hij weet wat er speelt binnen en buiten de deuren van de school. Er staat altijd een koffie bij hem klaar voor hen die het nodig hebben.

Peter blijkt volhardend, onmisbaar en draagt bij aan de sociale en fysieke veiligheid van kinderen. Daarom kan de jury met recht zeggen dat Peter de Romijn dit jaar de terechte winnaar is de Leidse conciërge van het jaar verkiezing. De Meerpaal blijkt twee zeer gewaardeerde conciërges te hebben en dat blijft niet onopgemerkt. Hartelijk dank voor jullie goede werk en blijf vooral zo doorgaan!