Carin Tawfik

Carin Tawfik - Beeld: D66 Katwijk

Ik ben niet geboren, maar wel getogen in Katwijk. Als student Bestuurskunde/Overheidsmanagement aan de Haagse Hogeschool heb ik een hele mooie kans gekregen om stage te lopen bij D66 Katwijk. Uiteindelijk mocht ik volledig met de fractie meedraaien als burgerlid. Al sinds het begin ben ik met open armen ontvangen en daar ben ik de fractie heel dankbaar voor!

Graag houd ik mij bezig met de onderwerpen sport, jongeren en onderwijs. De motivatie om mij in te zetten voor deze aspecten heeft te maken met het feit dat ik nog jong ben en ik veel dingen zie gebeuren in mijn omgeving. Zo haken jongeren sneller af op het gebied van sport, maar ook krijgen de volgende generaties te maken met een diploma – en prestatiesamenleving. Daarom vind ik het belangrijk dat deze jongeren de juiste handvaten vanuit de politiek krijgen.

Ook pleit ik voor gelijke kansen binnen het onderwijs door de ervaring die ik heb opgebouwd. Zo ben ik zelf doorgestroomd van vmbo kader naar havo, zonder tussenstappen en met een groter risico ten opzichte van iemand die ‘netjes binnen de lijntjes’ zou hebben gekleurd. Deze manier van doorstromen was een zeer zeldzame kans en ik ben blij dat ik deze weg ben ingeslagen.
Tegelijkertijd weet ik dat er een hoop jongeren zijn die ook op deze manier willen doorstromen, maar de kans er niet voor krijgen. Dat betreurt mij, maar ik weet ook dat ik met mijn verhaal impact kan maken.

Op dit moment ben ik ook actief bij Enactus Netherlands als External Relations Manager. Enactus legt de nadruk op het creëren van een positieve impact waarbij de mens, maatschappij en de wereld centraal staan.
Als ER manager ben ik een aanspreekpunt voor bedrijven en de Haagse Hogeschool zelf. Ik probeer samenwerkingen aan te gaan met nieuwe partners, maar ondertussen onderhoud ik de relaties met de huidige partners. Ik heb goed nagedacht over de functie die ik wilde vervullen binnen het Enactus HHS team. Het is namelijk belangrijk dat ik een groot netwerk van zowel partners uit de publieke als private sector heb opgebouwd, om door te groeien in de politiek.

  • 22 jaar
  • Leiden
  • Katwijk