Verkiezingsprogramma 2022-2026 Samen bouwen aan een groener en socialer Katwijk.

Windmolens op zee - Samen zetten we koers naar een schone aarde. We laten iedereen vrij van zorgen en zorgen dat iedereen mee kan doen. Beeld: iStock

Wij hebben dit programma geschreven met inbreng van vele verenigingen en mensen uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Vanuit het sociaalliberale gedachtengoed van D66 waarin iedereen mee telt en mee moet kunnen doen. Waar we een vangnet vormen voor hen die dat nodig hebben. En waar we ruimte geven aan mensen om zelf met ideeën en oplossingen te komen en in staat stellen om daar iets mee te doen. We laten iedereen vrij, maar niemand vallen. 
 
Zodra je naar buiten stapt heb je te maken met de gemeente. Hoeveel groen staat er in uw straat? Is er een bushalte in de buurt? Kan uw kind in de buurt naar een goede school? 
 
De afgelopen acht jaar heb ik als fractievoorzitter van D66 Katwijk gezien wat de gemeente kan betekenen in het leven van mensen. De lokale overheid die er wat D66 betreft voor iedereen moet zijn: voor degene die wat meer ondersteuning nodig hebben én voor die mensen die het liever zelf regelen. 
 
Onderwijs is het fundament van onze maatschappij. Daarom zetten wij in op moderne schoolgebouwen waarbij scholen samen met kinderopvang en andere maatschappelijke partners in één gebouw zitten. Ook in de avonduren kan dat gebouw gebruikt worden, door bijvoorbeeld wijkverenigingen. De school komt weer terug als middelpunt van de buurt.
 
We hebben veel vertrouwen in de vele (sport)verenigingen en vrijwilligers die in onze gemeente actief zijn. Zij zorgen ook voor ondersteuning van kwetsbare mensen. De gemeente moet onze verenigingen blijven ondersteunen en zorgen voor een vangnet voor de kwetsbaarste mensen.
 
D66 wil in de energietransitie in samenspraak met u keuzes maken. Die zijn hard nodig, we kunnen niet langer wachten. D66 wil dat Katwijk een fossielvrije gemeente wordt. Dat die transitie moet komen is duidelijk, maar daarbij pleiten wij wel voor een sociale energietransitie.

De komende jaren wil ik mij samen met de fractie inzetten voor Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg door te investeren in mensen en in de toekomst. Wij willen investeren in een fossielvrij Katwijk, in onze schoolgebouwen en in onze maatschappelijke voorzieningen.
 
Samen bouwen we aan groener en socialer Katwijk!
 
Ralf Boland, lijsttrekker D66 Katwijk

Klik op onderstaande knop om het verkiezingsprogramma in PDF te bekijken.