Maak deze week kennis met Bert Kamminga

Nog 7 weken tot de gemeenteraadsverkiezingen! Maak deze week kennis met Bert Kamminga, onze nr. 7 op de kandidatenlijst.

Links van het midden

Bert is sinds 1982 actief lid van D66. Over de streep geduwd door Jan Terlouw. “Links van het midden”, zegt Bert altijd. Sindsdien is hij in die keuze alleen maar bevestigd. D66 blijft voor hem een baken van rust, nuchterheid en gezond verstand in alle hectiek van tegenwoordig.
Hij weet nog goed hoe hij als wethouder wijkgericht werken de bewonersgroepen betrok om de afstand tot de politiek te verkleinen. Het doet hem veel dat de afstand juist groter is geworden en bewonersgroepen teleurgesteld zijn afgehaakt. Als hij dan kijkt naar het toeslagenschandaal voelt hij zich gemotiveerd om zijn bijdrage te leveren om de kloof te verkleinen.

Oudste gemeenteraadslid

Met zijn 79 jaar wordt hij misschien het oudste gemeenteraadslid. Hij vindt dat zelf geen probleem. De ervaring is er en in zijn ogen moet de gemeenteraad een afspiegeling zijn van de samenleving. Hij hoopt dus een stem te geven aan de oudere inwoners van IJsselstein. Daar gaat hij zich voor inzetten.

Meer weten?

Bert is ruim 16 jaar wethouder in IJsselstein en De Bilt geweest voor D66. Hij zette zich in voor de regionale supportgroep. Hij is getrouwd met Renée.

Meer weten over Bert? Lees het hier.

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

Bert Kamminga - Beeld: Loranne van der Zalm