D66 voor het eerst op de borden in Lopik

Nog drie weken tot de gemeenteraadsverkiezingen van 14, 15 en 16 maart. In Lopik doet D66 doet niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Daarvoor is het aantal leden nog te klein. Toch staan we deze weken op de borden langs de weg: “Word nu lid! D66 in Lopik. Op weg naar 2026.”

Meer leden

In tegenstelling tot IJsselstein, worden de borden in Lopik nog traditioneel handmatig geplakt. Dus ging drie enthousiaste leden, waaronder Florentine en Sander – mét posters en behangplaksel – woensdag 16 februari, precies een maand voor de verkiezingen, naar de gemeentewerf in Lopik om te plakken.

Florentine Plikaar uit Lopik: “Ik ben lid van D66 maar vind het jammer dat ik bij de gemeenteraadsverkiezingen nooit op mijn partij kan stemmen en dat we lokaal niet mee beslissen en besturen. Het zou mooi zijn als er komende jaren meer leden in Lopik bij komen, zodat we een eigen afdeling kunnen oprichten”.

Beeld: D66 IJsselstein

Behangplakken

Sander van Beukering geniet van het ouderwetse behang plakken: “In IJsselstein kunnen de posters dit jaar digitaal aangeleverd worden, waarna ze in een keer op de nieuwe borden worden geplaatst. Dat scheelt de partijen tijd en levert naar verwachting minder loszittende posters op, maar dit maakt onze bijdrage wel extra tastbaar!”.
Om een aparte afdeling van D66 in Lopik op te richten zijn ongeveer nog 10 leden nodig.

Beeld: D66 IJsselstein