Alie Tigchelhoff gekozen tot beste raadslid van IJsselstein

D66 is er trots op dat Alie Tigchelhoff de meeste stemmen heeft gehaald in de eerste ronde van de verkiezing ‘beste raadslid van Nederland’.

Eerste ronde

Tijdens de eerste ronde (van 15 februari tot 1 maart) kon iedereen kandidaten nomineren en een stem uit brengen. In IJsselstein werden twee raadsleden gekandideerd: Alie Tigchelhoff en Ronald Koehorst. Alie won de verkiezing uiteindelijk met 91 tegen 55 stemmen. Daarmee kreeg ze in onze provincie meer stemmen dan bijvoorbeeld kandidaten in de grotere plaatsen als Amersfoort, Houten of Zeist. Het was uiteindelijk niet genoeg om tot de laatste 12 kandidaten voor de landelijke verkiezing in de volgende ronde door te dringen. Wij wensen de overgebleven kandidaten veel succes in de volgende ronde.

Motivatie voor nominatie

In de motivatie voor haar nominatie is veel aandacht voor haar ervaring en haar relatie met de inwoners van IJsselstein: “Alie is al jarenlang een betrokken, gedreven en inhoudelijk sterk raadslid. Ze let bij raadsvoorstellen op of inwoners zijn betrokken en vraagt anders om een raadsvoorstel aan te houden zodat burgerparticipatie alsnog vorm krijgt. Ze gaat graag in gesprek met inwoners en weet heel goed wat er speelt in de stad. Ze heeft ruime ervaring zowel bestuurlijk en als ondernemer en kan daarom op veel onderwerpen meepraten.”

Bewondering voor Els Kooij

Zelf is Alie bescheiden over de titel “beste raadslid van IJsselstein”: “Natuurlijk is het een eer om genomineerd te worden en is het leuk om zo ruim de eerste lokale ronde te winnen. Maar gelukkig zijn er meer goede raadsleden in IJssselstein. Zo heb ik zelf de afgelopen 8 jaar met bewondering gekeken naar Els Kooij. Als raadslid probeer ik altijd naar eer en geweten invulling te geven aan mijn volksvertegenwoordigende rol en de samenwerking te zoeken met andere partijen en stakeholders. Goed te luisteren naar wat er speelt om met elkaar de juiste keuzes voor IJsselstein te maken. Ik had zelf niet de illusie uiteindelijk het beste raadslid van Nederland te zijn, laat staan de grootste achterban te hebben om een landelijke verkiezing te winnen. Maar de beste in IJsselstein is iets waar ik wel trots op ben”.

“Natuurlijk is het een eer om genomineerd te worden en is het leuk om zo ruim de eerste lokale ronde te winnen.”

Alie Tigchelhoff