Sam Elfvering nieuwe fractievoorzitter D66 Ede

Sam Elfvering is gekozen tot nieuwe fractievoorzitter van D66 Ede. Stephan Neijenhuis maakt hiermee ruimte voor een nieuw gezicht en blijft aan als raadslid.

Ik sta voor een politiek waar luisteren centraal staat, voor een Ede waar iedereen zich thuis voelt en dat alles met respect voor de natuur en het klimaat.

Sam Elfvering, nieuwe fractievoorzitter D66 Ede

Gemotiveerd

Vijftien jaar geleden werd ik politiek actief omdat ik zelf wist hoe het voelde om buitengesloten te worden. Op de middelbare school was ik “anders”. Ik hield van school, van studeren en later bleek ik ook nog van mijn man te houden. Daarmee was ik destijds een buitenbeentje. Dat heeft bij mij een vuur aangewakkerd om altijd op te staan voor mensen die buitengesloten dreigen te worden of die niet gehoord worden. Precies dat is wat ik de afgelopen twee jaar heb gedaan als raadslid en wat ik wil blijven doen als fractievoorzitter van team D66 Ede: Ons als team inzetten voor een politiek waar luisteren centraal staat, voor een Ede waar iedereen zich thuis voelt en dat alles met respect voor de natuur en het klimaat.

Luisteren in de politiek

De enige manier om verharding in de samenleving tegen te gaan is door oprecht naar elkaar te blijven luisteren. Niet altijd om het daarna eens te worden, maar wel om elkaar beter te leren begrijpen. Daarom heb ik het met een initiatiefvoorstel mogelijk gemaakt voor Edenaren om (met genoeg handtekeningen) direct in debat te gaan met de raad en daarmee de agenda van de Edese politiek te bepalen. Het zijn dit soort stappen die ervoor zorgen dat geluiden en zorgen uit de hele Edese samenleving beter hun plek vinden in de Edese politiek.   

Ede voor iedereen

Niemand mag buitengesloten worden en iedereen verdient het mee te doen. Daarom ben ik in de afgelopen twee jaar altijd opgestaan voor mensen die de gemeente nodig hebben om voor hen op te komen. Zo heb achter de schermen meegewerkt aan het feit dat Ede een regenbooggemeente is en hebben we vast laten leggen dat de Ede Pride een vast onderdeel is van het Edese inclusiebeleid. 

Respect voor klimaat en natuur

Onze gemeente bestaat voor een heel groot deel uit prachtige natuur. Met die natuur en daarmee ook met ons klimaat moeten we met respect omgaan. Dat moeten we op een manier doen zodat iedereen mee kan komen. Daarom heb ik me in de raad succesvol hard gemaakt voor het verduurzamen van woningen van mensen die dit zelf niet kunnen (betalen). Dankzij deze inzet gaan er fix-brigades van deur tot deur om gratis kleine energiebesparende maatregelen te treffen.

Ik heb alle vertrouwen dat Sam een sterk D66-geluid laat horen in de raad.

Stephan Neijenhuis, fractievoorzitter D66 Ede (2018-2024)