D66 juicht gratis bibliotheekpas voor jongeren t/m 27 jaar toe

Het college heeft besloten dat alle inwoners van Deventer (t/m 27 jaar) gratis lid kunnen worden van de bibliotheek. Daarnaast lenen kinderen t/m 17 jaar boetevrij.

D66 Deventer juicht dit initiatief toe. D66 Deventer onderstreept het belang van lezen en voorlezen. Vanuit wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat elke dag een kwartier lezen de woordenschat vergroot en de taalvaardigheid verbeterd. Lezen zorgt er ook voor dat er verbindingen in de hersenen worden gemaakt waardoor leren, onthouden en concentreren makkelijker gaat. Natuurlijk is (voor)lezen een bron van leesplezier. De laagdrempeligheid van een boek vergroot de wereld door fantasie, kennis en plezier.

Lezen en voorlezen heeft zoveel voordelen en is nu toegankelijker dan ooit. Een gratis bibliotheekpas voor inwoners van Deventer t/m 27 jaar. D66 Deventer ziet dit als een enorme stap richting de kansengelijkheid van elk kind in Deventer.

Link naar de raadsmededeling

Raadslid Susanne Kerkdijk is kinderboekenschrijfster. Zij onderstreept de noodzaak van (voor)lezen. Beeld: Sarah van der Wouden