Susanne Kerkdijk

Beeld: Evert van der Worp

Door persoonlijke en beroepsmatige ervaringen voel ik de drijfveer om op lokaal politiek niveau een verschil te maken. Mijn naam is Susanne Kerkdijk, 44 jaar en 20 jaar ervaring in het basisonderwijs en daarnaast in de intensieve (zorg)begeleiding van kinderen ‘met een krasje’.

  • 46 jaar
  • Purmerend    
  • Deventer
  • Zij/haar

D66 Raadslid Susanne Kerkdijk is commissielid van PRIDE66 Oost-Nederland. Binnen D66 maakt PRIDE66 zich al 10 jaar sterk voor de rechten van de LHBTIQ+-gemeenschap.

Door middel van theater, film, schilderen en schrijven coach ik mensen met en zonder beperking. Om mijn persoonlijke missie kracht bij te zetten om kinderen een goed gevoel over zichzelf te geven, heb ik kinderboeken geschreven met een betekenisvolle boodschap.  

Met mijn ex-vrouw heb ik 2 kinderen. Al een aantal jaar zijn wij een samengesteld gezin met mijn partner Paul-Jan en drie kinderen. Mijn maatschappelijke betrokkenheid is groot en als ik ervaar dat het dagelijkse leven voor mensen niet vanzelfsprekend is, word ik geraakt om iets te willen doen. En dan richt ik mij vooral op de kinderen. Deze groep wil ik een stem geven en serieus nemen.  

De kinderen zijn, ook in de stad Deventer, het fundament van de samenleving. De voedingsbodem voor de toekomst. Als je de tijd neemt, de energie en de middelen gebruikt om deze groep sterk neer te zetten, bouw je aan een krachtige samenleving. Naast mijn werk met kinderen vind ik het een eer om namens D66 in de politiek mijn steentje bij te dragen. 

Het onderwijs in Deventer naar een hoger niveau tillen door duurzame gebouwen, groene schoolpleinen en veilige fietsroutes. In Deventer streven we dat ieder kind uiteindelijk met een diploma en een goed gevoel school verlaat. Kansengelijkheid voor ieder kind! 

Toegankelijkheid voor de inwoners richting de politiek en luisteren naar wat er in de gemeente gebeurt en dit daadkrachtig omzetten naar beleid. Diversiteit en inclusiviteit transparant en bespreekbaar maken zodat ieder zich gehoord en gezien voelt.  

“Door persoonlijke en beroepsmatige ervaringen voel ik de drijfveer om op lokaal politiek niveau een verschil te maken.”