D66 pakt de Haagse bewegingsarmoede aan

Joren Noorlander - Beeld: Martijn Beekman

Tijdens de coronacrisis zijn steeds minder mensen gaan sporten en bewegen. Het resultaat is dat mensen sport hebben verleerd, met grote gevolgen voor de gezondheid. D66 Den Haag wil daarom een kickstart voor de sport en doet daarvoor tien voorstellen.

Hardlooproutes en surfstad Scheveningen

D66 Den Haag wil permanente Haagse hardloop- en fietsroutes realiseren, Scheveningen benoemen tot ‘Surfstad van Nederland’ en sportverenigingen belonen die toegankelijk sport stimuleren voor mindervaliden en ouderen. Daarnaast wil D66 Den Haag onder andere een studentensportkaart introduceren, waarmee alle studenten korting krijgen op sportclubs en sportverenigingen.

Sport is essentieel

‘Tijdens de Coronaperiode heb ik me nog meer gerealiseerd hoe belangrijk de sportvereniging voor mij is en dat geldt voor heel veel Hagenaars. Georganiseerd sporten biedt Haagse bewoners een betere gezondheid, zelfvertrouwen en een sterk sociaal netwerk. Het is zaak dat we in Den Haag sport als essentiële sector benoemen en prioriteit geven aan sport en beweging. Door het regelmatig organiseren en toestaan van sportevenementen en te investeren in goede sportlocaties.’ Aldus Caroline Verduin.

Caroline Verduin - Beeld: Ilya van Marle