In Memoriam: Ger Bron

Beeld: D66

Helaas hebben we op 31 maart jl. afscheid moeten nemen van een markant lid van onze afdeling: Ger Bron. 

We leerden Ger kennen door zijn vrijwilligerswerk als testteamlid van Voorall, een organisatie voor belangenbehartiging van mensen met een beperking in Den Haag. Met zijn collega’s van Voorall testte Ger de toegankelijkheid van het openbaar vervoer, evenementen, winkelstraten en overheidsgebouwen in de stad. Regelmatig bracht hij daarover verslag uit in de werkgroep mobiliteit van D66 Den Haag.

Hij was een bron van inspiratie voor Marieke, die als woordvoerder toegankelijkheid en mobiliteit vaak gebruik maakte van de bevindingen van Ger. Hij was een van de drijvende krachten achter de inzet van D66 Den Haag op het toegankelijker maken van onze stad voor mensen met een beperking.

Hij sprak als ervaringsdeskundige in de gemeenteraad en daagde commissievoorzitter Joris Wijsmuller uit zijn elektrische rolstoel van zijn plek te krijgen om te bewijzen dat de angst van HTM hiervoor ongegrond was. Ger was een overtuigend boegbeeld voor Voorall vanwege zijn drive en kennis die hij tot het laatst toe deelde, maar ook door zijn onverwoestbare gevoel voor humor. Ook al was hij er fysiek zeer slecht aan toe in zijn laatste levensjaar door o.a. COPD, zijn geest bleef even sterk als altijd. 

Naast al zijn inzet voor de toegankelijkheid in stad en D66, stond het leven van Ger ook niet stil. Ger kwam uit de kast zoals hij dat zelf noemde en identificeerde zich (ook) als Sandra. Het is betreurenswaardig dat Ger/Sandra niet langer de tijd gehad heeft gehad om helemaal zichzelf te kunnen zijn. Ger/Sandra heeft het afscheid zelf kunnen regisseren en lag niet geheel toevallig bij het afscheid op Transvisibility Day, 31 maart, als Sandra opgebaard. 

We verliezen dus een mens met meerdere kanten. Een vrouwelijke kant, een recht voor z’n raap met Haagse humor kant en een spirituele kant. Bovenal verliezen we een trouw mens met een groot hart dat voor iedereen klaar stond en altijd in was voor een grap. Heel veel dank voor alle inspiratie en mooie momenten. We zullen je nooit vergeten en gaan in jouw geest door met het toegankelijk maken van de stad. We zullen je daarbij missen, maar weten dat je, zoals je het zelf omschrijft, over ons waakt.