D66: steun docenten, maak lerarenbeurs ook mogelijk voor leraren
op basisscholen en speciaal onderwijs

Beeld: Sabastiaan Nederhoed

Met de lerarenbeurs kunnen docenten zich verder ontwikkelen en specialiseren. Een mooie beurs voor de Haagse docenten dus. Maar nu mogen alleen docenten op middelbare scholen van deze beurs gebruikmaken. D66 wil de beurs voor alle docenten beschikbaar maken. “Alle docenten zijn ons waardevol!”  

Dankzij de lerarenbeurs kunnen Haagse docenten hun studie of opleiding betalen waarmee ze zich kunnen ontwikkelen als leraar. Ze kunnen zich specialiseren in hun vakgebied of nieuwe bevoegdheden halen zodat ze als docent meer kunnen doen. “De lerarenbeurs is dus ontzettend waardevol , maar eentje die alleen voor sommige docenten beschikbaar is. Dat moet anders. Alle leraren zijn ons waardevol!”

“Leraren zorgen ervoor dat Haagse leerlingen zich kunnen ontwikkelen, en wij zorgen ervoor dat Haagse leraren zich kunnen ontwikkelen”

Caroline Verduin

Den Haag zorgt voor haar docenten
Verduin stelt daarom voor om de lerarenbeurs ook beschikbaar te maken voor docenten die in de basisscholen, MBO’s en het speciaal onderwijs werken. “Zeker in het basisonderwijs en speciaal onderwijs is een gigantisch tekort, en hiermee kunnen we meer docenten aantrekken en behouden”. Met een motie roept ze het college op om erover in gesprek te gaan met het Haagse onderwijs en na te gaan hoe het werkt in Amsterdam, waar de beurs ook beschikbaar is voor alle docenten. Verduin: “Leraren zorgen ervoor dat Haagse leerlingen zich kunnen ontwikkelen, en wij zorgen ervoor dat Haagse leraren zich kunnen ontwikkelen. Of je nou in het speciaal onderwijs of de basisschool werkt, de stad Den Haag zorgt voor haar docenten.”