D66 start vredesloop om geld in te zamelen voor Oekraïners

Beeld: Alice Kotlyarenko

Haagse politici gaan hardlopend geld ophalen voor Oekraïne. Dat is een actie van D66 Den Haag. De partij nodigt andere kandidaten van andere partijen uit om ook mee te rennen. Caroline Verduin: “We voeren campagne tegen elkaar, maar in onze democratie gaat het uiteindelijk om vreedzaam samenwerken. Dat laten we ook zien door samen geld in te zamelen voor Oekraïne”.

“Dat we opeens een oorlog in Europa hebben is niet te bevatten”, zegt initiatiefneemster en D66-kandidaat Caroline Verduin. “We voelen ons allemaal machteloos, maar door geld op te halen kunnen we toch een verschil maken”. De actie vind plaats op 13 maart, de dag dat de CPC oorspronkelijk zou worden gehouden. Verduin: “Eigenlijk is dit een CPC Vredesloop”.

Langs Oekraïense ambassade en strafhof

De route van 8,5 km is symbolisch uitgestippeld vanaf de Oekrainse ambassade in de Zeestraat en gaat langs het Vredespaleis, de Russische Ambassade, het Internationaal Strafhof en de Scheveningse gevangenis. De finish is op de Laan van Reagan en Gorbatchov; wereldleiders die elkaar uiteindelijk in het belang van de wereldvrede wisten te vinden. De volledige opbrengst gaat rechtstreeks naar Stichting Vluchteling waarvan voedsel en medicijnen zullen worden gekocht.

Poetin laten we de gebouwen van binnen zien

Lijsttrekker Robert van Asten kijkt uit naar de sponsorloop voor Oekraïne. “De oorlog in Oekraïne is hartverscheurend, maar op deze manier kunnen we toch iets doen. Ik nodig al mijn collega lijsttrekkers en andere kandidaat-raadsleden uit om mee te rennen en zo geld in te zamelen. Dit doen we samen”, aldus Van Asten. “En Poetin laten we graag enkele van de gebouwen waar we langs komen van binnen zien”.