D66: pak onveiligheid rondom station Moerwijk direct aan

Marije Mostert - Beeld: Martijn Beekman

Station Moerwijk is een belangrijk station voor de wijk, maar het is ook slecht verlicht en onoverzichtelijk. Het gevolg is dat veel vrouwen zich er onveilig voelen en het station mijden. “Deze stad is van ons allemaal en iedereen moet zich hier veilig kunnen voelen.”, zegt D66-raadslid Marije Mostert. Ze wil dat de gemeente snel het station weer veilig maakt.

Recent is er een 21-jarige vrouw aangerand op station Moerwijk. “Dit heeft mijn leven in één klap veranderd. Ik kom nooit meer naar dat station of daar in de buurt”, zei het slachtoffer in een interview bij OmroepWest. Raadslid Marije Mostert (D66): “Dit is vreselijk. Deze vrouw durft niet meer naar een station toe, terwijl de plek zo belangrijk is voor de hele buurt”.

D66 heeft daarnaast meerdere signalen gekregen dat vooral vrouwen zich onveilig voelen rondom station Moerwijk. Het is er donker en onoverzichtelijk. Vrouwen lopen er snel doorheen en vermijden soms zelf de plek. Mostert vindt het onacceptabel dat vrouwen zich niet veilig voelen en terecht bang zijn en daarom station Moerwijk vermijden. Daarom wil het D66-raadslid dat het college maatregelen gaat nemen om het op en rondom het station weer veiliger te maken. Mostert: “Iedereen moet vrij zichzelf kunnen zijn. En dan kan pas als je je veilig voelt op straat, op het station en waar dan ook in deze stad”.