D66, GroenLinks en HSP: Leegstand in ReVa is niet uit te leggen

Beeld: Martijn Beekman

In heel Den Haag heerst een grote woningnood. Toch staan in Den Haag maar liefst 10% van de panden leeg. In de gewilde buurt Regentes-Valkenbos staan maar liefst 50 panden al meer dan 10 jaar leeg. Een motie om deze leegstand tegen te gaan wordt niet uitgevoerd door wethouder Martijn Balster (PvdA). D66, GroenLinks en HSP vragen daarom om opheldering.

“Hier zouden tientallen mensen kunnen wonen! In de mooiste wijk van Den Haag” zegt Marije Mostert (D66). “Het is bizar dat er hier 50 panden al langer dan tien jaar leegstaan. Notabene tijdens een woningnood. Ik kan dit niet uitleggen.” Een motie om de leegstand een halt toe te roepen wordt niet uitgevoerd door wethouder Martijn Balster (PvdA). D66, GroenLinks en HSP vragen om opheldering.

Veel woonzoekenden

‘’We zitten in een gigantische wooncrisis, we moeten er echt vaart achter zetten dat snel nieuwe woningen worden gecreëerd. Laten we daarom actief leegstand tegengaan en leegstaande panden gebruiken om woningen van te maken’’, stelt Mariëlle Vavier (GroenLinks).

Belangrijk voor de Weimarstraat

“Ook is tegengaan van de leegstand belangrijk om de leefbaarheid van de Weimarstraat te bevorderen”, zegt Marielle Vavier (GroenLinks). “Belachelijk dat vastgoedcowboys geen haar in de weg wordt gelegd. Voer nu eindelijk die leegstandsverordening in en vul al die leegstaande ruimte” zegt Peter Bos (HSP). “De leegstand is niet alleen slecht voor de leefbaarheid in de buurt, maar ook onverklaarbaar richting al die duizenden starters die geen huis kunnen vinden”, sluit Marije Mostert (D66) aan.