D66 en ChristenUnie/SGP geschrokken over ‘plezierhuwelijken’ Haagse moskee, eisen opheldering

Zweedse onderzoeksjournalisten hebben onthuld dat een Haagse moskee ’plezierhuwelijken’ mogelijk maakt. Hierbij worden vrouwen voor korte tijd uitgehuwelijkt voor seks. D66 en ChristenUnie/SGP zijn geschrokken van deze vorm van uitbuiting en eisen opheldering.

Haagse imam

Het Zweedse onderzoeksprogramma deed onderzoek naar plezierhuwelijken in Zweden, maar nam ook contact op met een moskee van de Stichting Alcauther in Den Haag. Hieruit bleek dat de lokale imam bereid was om een plezierhuwelijk te sluiten tussen zichzelf en een vrouwelijke journaliste die zich voordeed als een vrouw in geldnood. Niet alleen is het verboden een religieus huwelijk te sluiten zonder dat er een burgerlijk huwelijk is gesloten, maar in veel van deze plezierhuwelijken worden vrouwen ook nog eens gedwongen tot seks en is er sprake van uitbuiting en mensenhandel.

Dit is feitelijk gewoon seksuele uitbuiting

D66 en ChristenUnie/SGP zijn geschrokken van het nieuws en hebben opheldering gevraagd aan het stadsbestuur. Judith Klokkenburg (ChristenUnie/SGP): “Verschrikkelijk dat dit misbruik van vrouwen in nood plaatsvindt in Den Haag. Extra kwalijk dat er een religieus sausje overheen wordt gegoten.” “Dit is een bizarre vorm van uitbuiting en mensenhandel. Het is onacceptabel dat vrouwen met geldproblemen zo gedwongen worden om seks te hebben” zegt D66-raadslid Marije Mostert. “Dit mag niet voorkomen in Den Haag en er moet snel actie worden genomen om dit soort praktijken te stoppen”.