Mario Fruianu

Beeld: Martijn Beekman

Mario is op en top Hagenees die opkomt voor een bloeiende economie en een aantrekkelijke binnenstad. Hij is onze nummer 12

  • 55 jaar
  • Den Haag

Fruianu kent onze stad als zijn broekzak en herkent onderbelichte kansen als geen ander. “Samen met bewoners, ondernemers en de professionals op het stadhuis, sta ik pal achter de beste ideeën voor Den Haag. Van de tekentafel tot resultaat op straat.“

In gesprekken merk ik dat mensen zich steeds kritischer afzetten tegen het stadhuis. Dan kun je aan de zijlijn blijven staan of zelf aan de slag gaan. Als vrijdenker maar ook als no-nonsens mens wil ik sowieso tegenwicht bieden aan een politiek van gemakkelijke antwoorden, roeptoeteren en volksmennerij.

Voor de Rijksoverheid werkte ik jarenlang als de neutrale partner voor alle bedrijven die kansen zagen in de groeimarkt van elektrisch vervoer. Door te netwerken, door initiatief te nemen en door goed te luisteren wisten we samen met bedrijven door te pakken en het verdien-potentieel van deze markt ook echt te verzilveren. Deze ervaring zet ik graag in voor een sterker ondernemersklimaat in onze stad. Want ook in het Den Haag van morgen bieden vergroening, zorg en toerisme volop nieuwe verdien-kansen. 

Het dicht bij mijn hart ligt een levendige binnenstad. Den Haag is meer dan de ministeries, het is ook dat leuke winkeltje op de hoek, je favoriete buurtkroeg en dat lekkere Italiaanse restaurant.  Dat moeten we echt koesteren. Want elke ontmoeting maakt de stad, en is weer een nieuwe kans om zaken te doen.