Vacature medewerker communicatie (4-8 uur per week)

Ben jij creatief? En ben jij goed met communicatie in tekst en beeld? Vind jij het leuk om in een politieke omgeving te werken of wil je ervaren hoe de politiek werkt? Wil jij je samen met onze fractie inzetten voor een nog mooier Breda? Dan zijn we op zoek naar jou als onze nieuwe communicatiemedewerker.

De fractie D66 Breda is een goed draaiend en enthousiast team dat bestaat uit zeven raadsleden, een burgerraadslid en een fractiemedewerker. We zoeken een enthousiast en gedreven persoon om de fractie te ondersteunen bij de communicatie van alle activiteiten en politieke inzet. Zet jij je samen met ons in voor Breda?

Wat ga je doen?
Samen met de fractie verzorg je de communicatie op de (sociale) mediakanalen. Je bent verantwoordelijk voor strategische communicatie op gepaste momenten, afgestemd op de agenda van de gemeenteraad van Breda en D66 landelijk. Door jouw hands-on mentaliteit ontzorg je de fractie waardoor de fractie zich optimaal kan focussen op het raadswerk. Je werkt zelfstandig en draagt zelf onderwerpen aan voor bijvoorbeeld de sociale media.

Wat wordt er van je verwacht?
– Je bent creatief.
– Je vindt het leuk om in een politieke omgeving te werken.
– Je kunt goed omgaan met social media en digitale werksystemen.
– Je hebt een vlotte pen en kunt daarmee bijdragen aan de publiekscommunicatie van de fractie.
– Je zit vol met creatieve ideeën voor onze uitingen op social media.
– Je denkt mee over het communicatieve deel van de politiek-inhoudelijke strategie. Daarvoor is het belangrijk om over politiek-bestuurlijke sensitiviteit te beschikken.
– Je bent flexibel en proactief ingesteld.
– Je hebt duidelijke affiniteit met het sociaalliberale gedachtegoed van D66.
– Ervaring met het maken van audiovisuele content is een flinke pré.
– Je bent in staat om met een zekere mate van zelfstandigheid te kunnen werken. 
– Wanneer dat nodig is ben je aanwezig bij de fractieoverleggen op maandagavond en de gemeenteraadsvergaderingen op donderdagavond.

Wat bieden wij?
– Een plezierige, collegiale en energieke werkomgeving.
– De mogelijkheid om kennis te maken met de politiek en D66 van binnenuit.
– De mogelijkheid om zelf een actieve bijdrage te leveren aan je eigen stad, waarbij er ruimte is om jouw creatieve vaardigheden naar eigen inzicht in te zetten.
– De mogelijkheid om ervaring op te doen met politieke communicatie.
– Op basis van je ervaring en beschikbaarheid word je ingeschaald in salarisschaal 6 uit de CAO Rijk (€ 2.482,59 – € 3.097,92 op basis van een fulltime dienstverband).

Hoe solliciteer je?
Spreekt deze vacature je aan? Stuur dan vóór vrijdag 9 december 23:59 je CV en een beknopte motivatie t.a.v. Joek van Pul (fractievoorzitter) naar [email protected].

Wil je meer weten of heb je een vraag? Stuur een mailtje t.a.v. Sjoerd Looijen (fractiemedewerker) naar [email protected] of bel naar 06-36144705.